Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğünden Polonya Ziyareti

31 MAYIS 2022

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ve Dış İlişkiler Ofisi Personeli Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, Polonya’nın Łódź Üniversitesi tarafından Dış İlişkiler Koordinatörleri ve Ofis çalışanlarına yönelik düzenlenen toplantıya katılım sağladılar. Avrupa’nın farklı ülkelerinden toplantıya katılan üniversite temsilcilerine, uluslararasılaşma ile ilgili sunumlar yapıldı ve yapılan çalıştaylarla birlikte üniversitelerin stratejileri değerlendirildi. Burada ikili görüşmelerde bulunarak üniversitemizi tanıtan Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, toplantıya katılan üniversitelerin temsilcileri ile ikili işbirliği kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Toplantının ardından Dr. Öğr. Üyesi Saltaş ve Öğr. Gör. Ünsal Polonya’daki Erasmus+ partner üniversitemiz olan Płock şehrindeki Mazovian Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek anlaşmalı bölümlerimiz ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Burada Hemşirelik ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerini ziyaret ederek, ilgili bölümlerin öğretim üyeleriyle bir araya geldiler.

Bu ziyaretlerin ardından, 2021-2022 öğretim yılı itibariyle Polonya’da öğrenim gören Erasmus+ değişim öğrencilerimizle bir araya gelerek durumları ile ilgili bilgi aldılar. Son olarak, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ve Dış İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliğimizi ziyaret ettiler. Burada Büyükelçimiz Cengiz Kamil Fırat ve Eğitim Müşavirimiz Mehmetali Akdağ’a üniversitemiz ve Polonya’daki işbirliklerimiz ile ilgili bilgilendirme yapan Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Büyükelçimize hediye takdiminde bulundu. Bu nazik ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat, Polonya’daki ikili işbirliklerinin daha da güçlenmesi temennisinde bulundu, ve ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.