Woman&Art (Kadın ve Sanat) - Çalışmayan Kadınlara e-Öğrenme Projesi Seramik Uygulama Eğitimi

03 HAZİRAN 2022

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in başkanlığında Doç. Dr. Semra Çevik’in yürütücülüğünde sürdürülen 2019-1-TR01-KA202-074083 numaralı “wmn&ART - e-Learning for Inactive Women for Transferring their Talent & Ceramics Art Hobbies in to their Future Income” Erasmus+ projesi çerçevesinde düzenlenen “Uygulama Eğitimi”  ARÜ Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitim, proje ortağı Galerim Sanat Galerisinden Meral Öztürk’ün çevirimiçi ders anlatımı ile uygulandı. Eş zamanlı eğitim uygulamasına Ankara’dan ev kadınları ile TOBB Ardahan Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve bir genç kızımız katıldı. Proje personeli Arş. Gör. Derya Baysal ile Arş. Gör. Özlem Gürpınar lojistik destek verdikleri eğitim uygulamasında katılımcılar kil, çamur ile dekoratif tabaklar yaptılar.

Resim Bölüm Başkanı ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Semra Çevik kadınlara kompozisyon, doku, soyutlama ve renk konularında bilgi vererek hanımların estetik ürünler oluşturmasını sağladı.