ARÜ, Philips Türkiye İşbirliğiyle Türkiye’nin İlk ve Tek Sanal BT ve MR Eğitimi Veren Üniversitesi Oldu

10 HAZİRAN 2022

Üniversitemiz Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Ögr. Gör. Sinan İrtegün’ün girişimleri neticesinde Philips Türkiye ile yapılan iş birliği neticesinde Ardahan Üniversitesi Türkiye’de kamu üniversiteleri arasında sanal simülasyon ortamında MR (manyetik rezonans) ve BT (bilgisayarlı tomografi) eğitimi veren ilk ve tek üniversite oldu. Bu eğitim sonunda öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası alanda kullanılabilecek MR-BT Çekimi Eğitim Sertifikası almaya hak kazandı. Bu yıl da desteklerini esirgemeyen Philips Türkiye, Türkiye Eğitim Sorumlusu Murat Dündar’ın üniversitemize teşrifleriyle 2 gün süren yüz yüze eğitim ile öğrencilerimizi bilgilendirdi. Eğitimin sonunda eğitime katılan tüm öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda geçerli sertifika verildi.