“Peace Silk-Barış İpeği Kozaları” Türkiye’de İlk Kez Üniversitemizde Sanatsal Yüzey Olarak Kullanıldı

01 TEMMUZ 2022

Türkiye’de ilk kez Üniversitemizde yapılan Peace Silk-Barış İpeği Kozaları sanata dönüştürüldü. İpek böceği kozasının fırınlanmadan, doğal döngüsünde kozadan kelebek çıkışından sonra iplik elde edilmesi yöntemi olan Peace Silk-Barış İpeği kozaları Ardahan Üniversitesinde ilk defa sanatsal bir yüzey olarak kullanıldı.  2017-2018 yılında Dr. Berna İleri’nin başlattığı "Tekstil Tasarımda Yeni Bir Yaklaşım Kelebeğe Zarar Vermeden İpek Giymek" adlı proje hakkında GSF’de sunum yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Berna İleri ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya daha sonra" İpek Yüzeylere Sanatsal Dokunuşlar" adlı Workshoplar ile ipek kozasını plastik değerler ile buluşturarak sanatsal çalışmalar ürettiler.