“Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi” Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

09 EYLÜL 2022

Üniversitemiz ve Ardahan Tarım İl Müdürlüğü ortaklığında “Anadolu Buğdayının Anası” olarak bilinen Ata Tohum Kavılcanın ülkemizde bilinirliğinin ve tanınırlığının arttırılması için hazırlanacak olan “13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi” tanıtım filmi lansman toplantısı yapıldı. Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıya; Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Tarım İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Proje Mühendisi Anıl Aksel, Dr. Öğr. Üyesi Akif Göktuğ Bozkurt, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alp, Öğr. Gör. Salih Çakıcı, Öğr. Gör. Samet Mısır, Öğr. Gör. Hayri Öcal, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Öztürk, reklam ajansı yetkilisi Ahmet Biliç ve Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Kenan Turan katıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürü Cineviz, kavılca buğdayının küresel iklim değişikliklerinden dolayı orta ve uzun vadede ortaya çıkacak olan kuraklık ve buna bağlı olarak yaşanacak olan gıda krizlerine karşı çok kıymetli bir ürün olduğunu dile getirerek, Ardahan özelinde yapılacak olan tanıtım faaliyetleri neticesinde kavılca buğdayının üretim alanlarının arttırılmasının hedeflendiği belirtti.