Rektörümüz: “ Türkiye’nin Gönül Coğrafyası, Fiziki Coğrafyasından Çok Daha Büyüktür”

22 EYLÜL 2022

Üniversitemiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gönüllülük esasına dayanan Damla Projesi gönüllülerini ağırladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar ve beraberindeki heyetin de katıldığı ziyaret programı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in makamında ziyaret edilmesiyle başladı. Kırgızistan, Endonezya ve Suriye’den gelerek Türkiye’de lisans eğitimi alan kız öğrencilerinde katıldığı Damla Projesinin her bir programı ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşmaktadır. Bu ekipler projenin yürütüldüğü illerde dezavantajlı bölgelerde gönüllülük faaliyetleri yürütmektedir. Ziyaret programı daha sonra Üniversitemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2021 yılında açılan Genç Ofis’teki sohbet ile devam etti. Misafir öğrencilerle tek tek ilgilenen Rektörümüz kendilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. “Ülkenin geleceği ve teminatı sizlersiniz” diyen Rektörümüz, Damla Projesi ve benzeri projelerin gençlerin ufuklarını genişlettiğini ve özgüvenlerini arttırdığını ifade etti. Mevlana’nın pergel metaforunda anlattığı “Pergelin iğneli ayağı sabittir benim dinimde, ama diğer ayağıyla yetmiş iki milleti dolaşırım" sözünden alıntılar yapan Rektörümüz, “zengin tarihiyle, değerleriyle bir ayağınız bu coğrafyada diğer ayağınız tüm dünyada olsun” şeklinde gençlere tavsiyede bulundu. “Türkiye’nin gönül coğrafyası, fiziki coğrafyasından 16 kat daha büyüktür” vurgusunu yapan Rektörümüz, “ülkemizin mayasında sevgi var, hoşgörü var” dedi. Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programından bahseden Rektörümüz, 2 Türk adayın astronot olarak seçildiğini ve uzay yolculuğu için gerekli eğitimleri Türkiye’de ve Amerika’da alacaklarını belirtti. Damla Projesi ekibinin ziyareti hediye takdiminin ardından sona erdi.