1. Sınıf Öğrencilerimizle Uyum Programında Buluştuk

24 EKİM 2022

Ardahan Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrenciler için 2022-2023 akademik yılı uyum programı düzenlendi. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ARÜ’ye Hoş geldin programına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, daire başkanlarımız, akademik-idari personelimiz ve öğrenciler katıldı. Öğrencileri bilgilendirmek amaçlı; Öğrenci İşleri Daire Başkanı Evrin Yıldız, Rektörlük Ortak Dersler Bölümünden Öğr. Gör. Okan Özkara,  ARÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nilcan Mert, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Sinan Üst konuşmalarını gerçekleştirdiler. Daha sonra öğrencilere seslenen Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Genç bir üniversite olmamıza rağmen Türkiye’nin her ilinden ve 11 ülkeden öğrencilere ev sahipliği yapmaktayız. Sadece bu yıl bizi tercih eden 2000’e yakın öğrencimizle Üniversitemizin toplam öğrenci sayısı 6341 olmuştur. 381 öğretim elamanı ve 327 idari personelle her geçen gün ailemiz büyümektedir. Siz gençlerin birinci önceliği vatana millete faydalı bir fert olarak iyi bir eğitim kariyeri yapmak olmalıdır. Derslerinize ve akademik kariyer planlarınıza devam ederken sosyal, kültürel faaliyetlere, sportif aktivitelere ve kişisel gelişiminize katkıda bulunacak faaliyetlere de zaman ayırmanız çok önemli. Bu alanlarda sizlere yardımcı olacak çok fazla imkâna sahibiz. Eğitim süreciniz devam ederken karşılaştığınız tüm zorluklarda bize çekinmeden başvurabilirsiniz. Bizler sizin her türlü sorununuzu çözmek için varız. İyi bir eğitim alabilmeniz için gereken her şeyi, tüm imkânlarımızla ve personelimizle yapmaya çalışıyoruz. Eğitim alanında tüm dünyayla eşit imkânlara sahip olduğunuz Üniversitemizde sizlerin daha çok bilimsel faaliyetlere katılmanızı istiyoruz. Bu alanda artık bir marka olan Cumhurbaşkanlığımız bünyesindeki TEKNOFEST sistemine girmenizi ve projeler üretmenizi istiyorum. Gelecekte kariyer planlarınıza çok önemli katkılar sunacak bu projelerde yer almanız bizlerin gurur kaynağı olacaktır. Bu ülkenin geleceği olan sizlersiniz. Bizler de bu yolda sizlere tecrübelerimizle yardımcı olacağız.”  Programın ardından Rektörümüz, Üniversitemiz öğrenci kulüplerinin kurduğu stantları gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere pilav ikramıyla program sona erdi.