Üniversitemizde “Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Şiddet” Başlıklı Seminer Düzenlendi

27 EKİM 2022

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü SBYO Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Bahanur Malak Akgün koordinatörlüğünde Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde “Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Şiddet” adlı seminer programı düzenlendi.

Psikolog Mustafa Bat “Şiddet Nedir? ve Şiddet Türleri Nelerdir?”, Avukat Ceren Arslangörür “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Şiddete Maruz Kalındığında Başvuru Yapabilecek Merciler”, Dr. Öğr. Üyesi Bahanur Malak Akgün ise “Toplumsal Cinsiyet Algısı” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Seminerde katılımcılara; şiddet, şiddet türleri, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun ve şiddete maruz kalındığında başvuru yapılabilecek merciler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra seminer programı soru-cevap bölümünün ardından katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi.