ARÜ’ de Karabağ Zaferi’nin 2. Yıl Dönümü Kutlandı

10 KASIM 2022

Üniversitemiz Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde Karabağ’ın işgalden kurtuluşunun 2. Yıl dönümünde "8 Kasım Zafer Günü" kutlama programı düzenlendi. Programa; Vali Yardımcısı Şahin Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Barosu Başkanı Av. Murat Yolcu, Azerbaycan Kars Konsolosu Doç. Dr. Nuru Guliyev, il protokol üyeleri, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. Program saygı duruşu ardından Üniversitemiz Türk Müziği Bölümü öğrencilerinin Öğr. Gör. Mahire Guliyeva’nın koro şefliğinde İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Rektörümüzün Azerbaycan’da katıldığı kongreden görüntüler içeren video gösterimi ardından program açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtuluşunun 2. yılını gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı ömür diliyoruz. 30 yıl süren işgal şükürler olsun geçen sene sona erdirildi. Türk Cumhuriyetleri ile aramızda sağlam bir bağ kurmamız gerekmektedir. Geçen sene Şuşa’da katıldığım Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen kongre bu anlamda önemli bir girişimdi. Türkiye’den çok sayıda katılımcı orada yer aldı. Sevgili gençler, Türk Cumhuriyetlerini sizlere emanet edeceğiz. Dün ve bugün yapılanlara bakarak yarın neler yapılacağını düşünmemiz ve zihnimizi her zaman diri tutmamız gerekiyor.” Rektörümüz konuklara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdıktan sonra Azerbaycan Kars Konsolosu Doç. Dr. Nuru Guliyev günün önemine yönelik konuşmasına başlamadan önce kısaca Azerbaycan tarihi hakkında bilgi verdi. İşgalde yaşanan acıları, tahribatı, 3 bine yakın şehit verildiğini ve bu mücadeleyi devlet ile halkın güçlü birlikteliği sayesinde kazandıklarını belirtti. Guliyev konuşmasına şöyle devam etti: “Allah şehitlerimize rahmet eylesin, bugün onlar sayesinde dalgalanan bayrağımızın altında huzurla yaşamaktayız. Türkiye’ye destekleri için teşekkür ederiz. Sayın Rektörümüz sayesinde buradabirlikte birçok farklı program düzenledik. Bugün ise başarımızı, sevincimizi, galibiyetimizi anlattık. Sayın Rektörüm ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu birlik, beraberliğimiz daim olsun.”

Programın ardından Doç. Dr. Nuru Guliyev, Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Sohbet şeklinde gerçekleşen ziyaret Rektörümüzün hediye takdimi ile sona erdi.