Üniversitemizde "Nusayrilik: İnanç Sistemleri ve Kültürel Özellikleri" Başlıklı Konferans Düzenlendi

06 ARALIK 2022

Üniversitemiz Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda Sosyoloji Bölümü Toplumsal Yapı ve Değişme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Türk, “Nusayrilik: İnanç Sistemleri ve Kültürel Özellikleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Sunumdan önce Sosyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berivan Vargün, Prof. Dr. Türk’ün Nusayrilik hakkında gerçekleştirdiği saha araştırmasının 7 yıllık yoğun çalışma ve emek barındırdığını ve bu çalışmasını bizlerle paylaştığı için teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Türk sunumuna Nusayrilerin gizlilik esasına dayalı bir inanç sistemine sahip olduklarını bu sebeple zor bir çalışma süreci olduğunu belirtti. Sunumda; Nusayrilerin etnik ve tarihi kökeni, inanç sistemleri, türbe inançları, ibadet ve törenleri, hızır inancı, bayramları, kutsal günleri, tevil ve takiyye, kadının statüsü, amcalık geleneği ve tenasüh hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Türk sunumun devamında Nusayrilerin inanç pratiklerini gösteren fotoğraflar üzerinden açıklamalarda bulundu. Soru-cevap bölümü ardından katılım belgesi takdimi ile program sona erdi.