ARÜ’de Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Üretim Stratejisi Programı Düzenlendi

13 ARALIK 2022

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Üniversitemiz tarafından ortaklaşa “Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Üretim Stratejisi” programı düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kılıç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı.  Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okutan, gençleri geleceğe kazandırmanın önemini tarihte yaşanan olaylar üzerinden anlattı. Gençlerin gelecek için bugünden hazırlanması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Av. Sayın Ayşe Türkmenoğlu’nu gerçekleştirdiği konuşmasında, öğrencilere kariyer hayatı hakkında kısaca bilgi verdikten sonra Türkiye’de istihdam hakkında açıklamalarda bulundu. Beyin göçünün ülkemiz için büyük bir sorun olduğunu belirterek, dünyada ve ülkemizde yaşanan güncel olaylar üzerinden örnekler vererek konuşmasını tamamladı. Son olarak kürsüye çıkan Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Genel Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan, TDPV hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Vakıf kapsamında gerçekleştirmeye başladıkları ilk toplantıyı üniversitemizde yaptıklarını belirten Dr. Çalışkan, programın amacının gençlerle yakından iletişim kurarak onların isteklerini öğrenmek olduğunu söyledi. Dr. Çalışkan, öğrencilerimize köklerimizden aldığımız güçle geleceği birlikte inşa edeceğimizi ve bu yüzden bu yaşlarda kendilerini geliştirmenin öneminden bahsetti. Program Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kılıç ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız’ın konuklara teşekkür belgesi takdim etmesiyle program sona erdi.