Rektörümüz Aşçılık Programı Öğrencilerini Ziyaret Etti

26 ARALIK 2022

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama derslerini yürüttüğü Yenisey Konukevi mutfağını ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüze, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zakir Çaldıran, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı ve Teknik Bilimler MYO akademisyenleri eşlik etti. Öğrenciler, endüstriyel bir mutfakta uygulama derslerinin kapsamlı bir şekilde yapılmasının sağlanmasından dolayı mutluluklarını dile getirerek Rektörümüze teşekkürlerini iletti. Ziyarette Öğr. Gör. Resul Erol yürütücülüğünde gerçekleştirilen A La Carte Mutfak ve Soğuk Mutfak derslerinde öğrenciler tarafından yapılan uygulamalardan tadım yapıldı. Rektörümüz uygulamalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak; başarılı olmanın ilk şartının risk almak ve zorluklarla mücadele etmek olduğunu belirtti. Yemek kültürünün toplumların zenginliği olduğunu ve bu zenginliğin sonraki kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade eden Rektörümüz, ziyaret sonunda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.