Epigrafi ve Paleografyanın Türk Tarihindeki Önemine İlişkin Konferans Düzenlendi

27 ARALIK 2022

Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Refet Yalçın Balata tarafından “Epigrafi ve Paleografyanın Türk Tarihindeki Önemi” başlıklı konferans düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Duman, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Refet Yalçın Balata sözlerine, Epigrafi ve Paleografya bilimlerinin ne olduğunu ve tarihimizi anlamakta ne kadar hayati önem taşıdıklarına vurgu yaparak başladı. Balata, konuşmasına  “tarihin gerçek tanıkları yazılardır, işte yazıları inceleyen bu bilimler sayesinde geçmiş uygarlıkların izleri ortaya çıkarılıp, yeni bilgi ve veriler elde edilebilmekte böylelikle tarihsel süreçler daha doğru bir biçimde çözümlenebilmektedir” sözleriyle devam etti. Balata, geçmişten günümüze Türk Tarihi’nin, Orta Asya’dan başlayan, imparatorluklar kuran köklü geçmişini öğrenip gelecek nesillere aktarmada bir yöntem olarak Epigrafi ve Paleografya bilimlerinin daha güçlü bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Konferans, Dekan Prof. Dr. Musa Duman tarafından Balata’ya katılım belgesi takdimimin ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.