Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemizden Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti

27 MART 2023

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hürriyet Çimen ve Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülnara Goca Memmedli tarafından Batum Shota Rustaveli üniversitesine ikili işbirliği ve yapılması planlanan etkinliklerle ilgili ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete ev sahibi olarak Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Merab Khalvashi, Turizm Fakültesi Dekanı Dr. Irakli Kordzaia ve üniversitenin diğer yöneticileri eşlik etti.

Toplantı başlangıcında söz alan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Merab Khalvashi, Ardahan Üniversitesi ile imzalanmış olan işbirliği protokolün öneminden bahsederek, işbirliğinin farklı akademik ve kültürel alanlarda genişletilmesi hususunun önemini vurgulayarak rektörümüze ve beraberindeki heyete ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmanın ardından söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Batum Shota Rustaveli Üniversitesi’nin ve Üniversitemizin aynı coğrafyada bulunan üniversiteler olması ve Batum Shota Rustaveli Üniversitesi’nin partnerimiz olmasının çok kıymetli olduğunu dile getirdi. İki üniversitenin ortak düzenleyeceği bir Gastronomi çalıştayının hem bölge hem de üniversiteler için yararlı bir etkinlik olacağını belirten Rektörümüz,  yapılması arzu edilen çalıştayın detayları ile ilgili önerilerini iletti. Ardından, Batum Shota Rustaveli Üniversitesi rektörüne ve heyetine karşılama ve ağırlama konusundaki nezaketlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Yapılan toplantıda iki üniversitenin ortak kararı ile iki üniversitenin 2023 yılı içerisinde, ortak şekilde düzenleyeceği ve Ardahan Üniversitesi’nin ev sahipliğini yapacağı “Gastronomi Çalıştayı” yapılması konusunda ortak karara varıldı ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hürriyet Çimen söz alarak, yapılacak olan Gastronomi Çalıştayı’nın taslağı ile ilgili bilgi vererek, çalıştayda bölgelerin genel ve ortak yemek kültürleri ile bu yörelere özgü yemeklerin yapılışının iki ülkeden akademik personel, öğrenci ve şeflerin katılımı ile detaylı olarak uygulanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından söz alan Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, iki üniversitenin ortaklaşa gerçekleştireceği akademik etkinliklerin yanında, 2024 yılı itibariyle Batum Shota Rustaveli üniversitesi ile Ardahan Üniversitesi arasında Erasmus+ kapsamında öğrenci ve personel hareketlilikleri için kontenjan ayrılacağını ve artık iki üniversite arasındaki hareketliliklerin daha cazip ve etkin hale geleceğinin bilgisini verdi.

Toplantının ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu ve hatıra fotoğrafı çektirildi.