Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Doç. Dr. Özlem Eştürk ve Doç. Dr. Mehmet Bayğın, TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu

14 NİSAN 2023

Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Özlem Eştürk ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Bayğın, TRT Erzurum Radyosu “Genç Yaşam Programı”nın konukları oldu.

Doç. Dr. Özlem Eştürk, programda ARÜSEM etkinlikleri, Bilim ve Yaşam Akademisi Projesi ve Planetaryum hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Eştürk, ARÜSEM eğitimleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı, nitelikli insan gücü yetişmesine katkı sağlamayı ve bunu yaparken de üniversite ve halkın karşılıklı etkileşimini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Planetaryumda (Gezegenevi) 2 yıl içerisinde yaklaşık 3200 çocuğa eğitim verildiğini vurguladı.

Doç. Dr. Mehmet Bayğın ise programda, Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği bölümü hakkında bilgi paylaştı. Bayğın konuşmasında, bilgisayar mühendisliğinin geçmişten günümüze serüvenini anlattı ve bilgisayar mühendislerinin hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok çalışma alanına sahip olduklarını belirtti. Öğrencilerimize sunulan avantajlar ve kazandırdığı beceriler hakkında bilgi verildi. Bölümün, öğrencilere araştırma yapabilecekleri ve projeler geliştirebilecekleri olanaklar sağladığı ifade edildi. Ayrıca programda bilgisayar mühendislerinin gelecekteki iş olanaklarının oldukça geniş olduğu ve bu alanda nitelikli eleman ihtiyacının sürekli arttığına dikkat çekildi.