Sudan Bahri Üniversitesi Rektörü Üniversitemizi Ziyaret Etti
içeren bir bilgilenirme sunumu yapıldı. Yapılan sunumun ardınan Göle MYO Dr. Öğr. Üyesi
hayvancılık ve sağlık alanlarında yoğunlaşması taleplerini ileterek heyete
misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
Sudan’da ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Sudan Bahri Üniversitesi Rektörü Üniversitemizi Ziyaret Etti

14 NİSAN 2023

Sudan Bahri Üniversitesi Rektörü Prof. Hatim Rahmtallah Mohamed, Bilimsel Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Hasan Bashir ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Yasin Musa’dan oluşan bir heyet üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’e, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Dr. Öğr. Üyesi Taha Yıldız, Genel Sekreter Kubilay Aras ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Öztürk eşlik etti. Görüşmede, Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Üniversitesi olarak Bahri Üniversitesi ile kurulan ikili işbirliğinin önemine vurgu yaparak, yapılması planlanan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi ve konukların ziyaretlerinden memnuniyetlerini dile getirdi. Konuşmanın ardından Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş tarafından üniversitemiz hakkında detaylı bilgileri içeren bir bilgilenirme sunumu yapıldı. Yapılan sunumun ardınan Nihat Delibalta Göle MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ertan Doğan tarafından üniversitemizin ve şehrimizin hayvancılık alanındaki faaliyetleri ve potansiyelleri ile ilgili bilgi verildi. Yapılan sunumların ardından iki üniversite arasında ortak işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından söz alan Bahri Üniversitesi Rektörü Prof. Hatim Rahmtallah Mohamed Ardahan Üniversitesi’nde olmaktan mutlu olduklarını, ikili işbirliği ile başlayacak olan bilimsel çalışmaların her iki bölgenin de temel konularından olan hayvancılık ve sağlık alanlarında yoğunlaşması taleplerini ileterek heyete misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. İkili işbirliği protokollerinin imzalanmasının ardından heyet sırasıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ziyaretler gerçekleştirerek ilgili birimlerin akademik ve fiziki altyapılarıyla ilgili bilgi aldılar. Daha sonra heyet, merkezdeki Kongre Binası Müzesineve Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ziyaretlerde bulundu. Sürekli Eğitim Merkezi’nin sınıf ve birimleri ile ilgili bilgi alan heyet, ardından ARÜ Planetaryum’da incelemelerde bulunarak burada gerçekleştirilen sanal tura katıldılar. Bahri Üniversitesi Rektörü Prof. Hatim Rahmtallah Mohamed ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’e, kendisini ve heyeti en kısa zamanda Sudan’da ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.