Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ARÜSEM Ziyareti

04 MAYIS 2023

Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÜSEM), Ardahan Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, merkez, ilçe ve köylerdeki  tüm okulların okul müdürlerini ağırladı. Yapılan ziyarette Ardahan Milli Eğitim camiasına ARÜSEM etkinlikleri hakkında bilgi verildi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in de katıldığı programda, ARÜSEM’in paydaşlarıyla işbirliği yapmasının önemi vurgulandı.  Bu sayede Ardahan ilinin bilgi toplumu haline gelmesi için Üniversite ve Milli Eğitim’in işbirliğinin önemi vurgulandı. İlin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde, kurumların ve üniversitenin halkla bütünleşmesinde  karşılıklı etkileşiminin önemine değinildi.

ARÜSEM’in, sahip olduğu fiziki, teknik ve beşeri alt yapının tanıtıldığı toplantıda, Ardahan’da, talep eden her yaşa ve kişiye eğitim hakkı sağlayacak yapının mevcut olduğu belirtilerek, bu kapsamda, bilim ve yasam akademisindeki Teknoloji Tasarım ve Robotik Kodlama, Fizik-Mekanik, Ahşap Tasarım, Sosyal-İnovasyon, Yabancı Dil, Resim ve Müzik atölyeleri gezdirildi.

Programda ayrıca misafirlere, planetaryum (gezegenevi) hakkında bilgi verilerek gökyüzü, evren, gezegenlerle ilgili 3 boyutlu kısa film gösterimi yapıldı. ARÜSEM ve Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde haftalık planeteryum gezilerinin davam edeceği ve Ardahan merkez ve ilçe ve köylerdeki tüm çocukların istifade etmelerine ilişkin planlama yapıldı.