Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Kırgız Cumhuriyeti Oş ve Bişkek Şehirlerinde ARÜYÖS-2023 Sınavı Gerçekleştirildi

17 MAYIS 2023

Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi çerçevesinde Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından 9-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Kırgız Cumhuriyeti’nin Oş ve Bişkek şehirlerinde Yabancı Öğrenci Sınavı (ARÜYÖS-2023) gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Nurgül Moldalieva Orozobayev tarafından oluşan heyet Kırgızistan’da YÖS sınavı koordinasyonunu yaparak, aynı zamanda resmi ziyaretlerde bulundu.

9 Mayıs 2023 tarihinde Oş şehrinde yapılan ARÜYÖS-2023 sınavının ev sahipliğini Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilmiş olan No:52 Kırgız-Türk Dostluk İlköğretim ve Lisesi üstlendi. Okul Müdürü Damira Kurbanbayeva heyetimize Türkiye’nin kurmuş olduğu bu okulun fiziksel imkânlarının öğrencilerin başarısını olumlu etkilediğini ve Oş ilindeki en başarılı okullardan biri olduğunu vurguladı. Sınav öncesi okulun toplantı salonunda Ardahan Üniversitesinin tanıtımı yapılarak Türkiye’deki eğitim sistemiyle ilgili bilgiler verildi.

Oş şehrinde düzenlenen sınavın ardından, 10 Mayıs 2023 tarihinde ARÜYÖS-2023 sınavı Bişkek şehrinde eğitim faaliyeti yürüten Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemiz heyeti Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi yöneticilerini de ziyaret ederek Ardahan Üniversitesinin tanıtımını yaparak bilgi alış-verişinde bulundu. Oş ve Bişkek şehirlerinde düzenlenen ARÜYÖS-2023 sınavlarında Kırgız öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi ve 300den fazla aday sınava katılım sağladı.

Düzenlenen sınavların ardından, T.C. Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’ne heyetimiz tarafından resmi ziyaretler gerçekleştirildi.