07 NİSAN 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ, ARUM MACALATUM’U MERCEK ALTINA ALACAK

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Erbil, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında ‘‘Arum maculatum’’ adlı tıbbi bitkiyi inceleyecek. Halk arasında, tirşik olarak da bilinen bitki hakkında çok az sayıda çalışmanın yapıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Erbil, bitkinin hemoroid (basur) tedavisinde de kullanıldığına dikkat çekti. ARÜ’lü akademisyen, Arum maculatum bitkisine bazı testler uygulanarak, biyoaktivitesi hakkında bilgi edinileceğini belirtti. Projede ARÜ Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zehra Tuğba Murathan ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Arslan araştırmacı olarak görev alacak.