Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

16 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

KÜNİB EĞİTİM FUARINA BÜYÜK İLGİ

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB)’in bu yıl ilkini toplamda ise dördüncüsünü gerçekleştirdiği Bakü Eğitim Fuarı uzun süren hazırların ardından muhteşem bir törenle açıldı. 

Açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği temsilcisi, Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile fuara teşrif eden KÜNİB’e üye üniversite rektörleri ve temsilcileri katıldı. Programda ilk olarak açılış törenine katılamayarak tebrik ve iyi dileklerini ileten Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Kemal Abdulla, Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev ve Medeniyet Nazırı Ebülfes Karayev’in mesajları okundu. Açılışta KÜNİB tanıtınım filmi katılımcılar, misafir rektörler ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlenerek büyük beğeni topladı. 

Bakü’de gerçekleştirilen eğitim fuarını Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda ulusal ve yerel medya kuruluşu takip etti. Açılışın ardından düzenlenen basın toplantısında KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile KÜNİB üyesi rektörler basın mensuplarının karşısına çıktılar. Fuara katılan üye üniversite rektörleri KÜNİB’in bir gelecek projesi olduğunu, güven duyarak destek vermeye devam edeceklerini ifade ettiler. 

KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz Azerbaycan televizyon kanallarından İctimai Tv’ye konuk olduğu canlı yayında KÜNİB’in kuruluş amacı, bölgeye kazandırdıkları ve geleceği yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. KÜNİB’in düzenlediği fuarların Türkiye ile üyeleri bulunan diğer ülkelerdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.  

Bakü’de bulunan üye üniversiteler ile görüşmeler gerçekleştiren KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve KÜNİB üyesi rektörler Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov’un ziyaretçi olarak üniversitenin nanoteknoloji laboratuvarlarını gezerek bilgi aldılar. Daha sonra da Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagıyev’i ziyaret eden KÜNİB temsilcileri yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında görüş alış verişinde bulundular.