Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

22 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN 

 KUTLU DOĞUM PROGRAMI

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ve Ardahan İl Müftülüğü tarafından ortak düzenlenen Kutlu Doğum Programı ARÜ Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Her sene Nisan aynın ikinci haftasında kutlanan kutlu doğum haftası etkinleri kapsamında Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunun 1445. yılı, yapılan çeşitli etkinlikleri ile yapıldı. ARÜ’de düzenlenen programa ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, Genel Sekreter Ercan Gültürk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Ardahan protokol üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

2016 yılı Kutlu Doğum haftası kapsamında Hz. Peygamber, tevhid ve vahdet konusu işlendi. Program ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardahan Müftüsü Aytekin Yılmaz açış konuşmasında, kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür etti. 

Peygamber Efendimizin insanlık için öneminden bahseden Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, tevhid mücadelesinin son temsilcisinin peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğunu söyledi. Hz. Muhammed’in bütün insanlığı tevhide, vahdete, birliğe, tek olana çağırdığını, bu çağrıyı yaparken de eğitimin öneminin büyük olduğunu göstermek için Mescid-i Nebevi’nin içerisinde ashabı suffe denilen bir yer oluşturarak orada arkadaşlarına, dostlarına, ashabına, ailesine tevhid inancının gereklerini anlattığını ve öğrettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ali Erbaş, insanların arasında ırk, dil, renk, mezhep ayrımının yapılamayacağını, İslam dininde herkesin eşit olduğunu belirtti. Prof. Dr. Erbaş, farklılıkları bahane eden fitne odaklarının ırkçı, mezhepçi savaşlar çıkartmak istediklerini Müslüman dünyası olarak bu fitneye çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Düzenlenen Kutlu Doğum Programı Ardahan Üniversitesi öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Hanak İlçe Müftülüğü bünyesindeki minik öğrencilerden oluşan sema ekibinin gösterisi ile devam etti. 

ARÜ Rektörü Ramazan Korkmaz yaptığı konuşmada İslam coğrafyasında ki zenginlikleri ve değerleri batılıların sürekli sömürmek için bombaların batıda yapıldığını ancak bu coğrafyalarda atıldıklarını, ihtiyaç maddelerinin buralardan alındığını ancak batıda tüketilerek Müslüman coğrafyalarının zayıf bırakılmayı, sürekli kaos alanlarına çevrilmek istendiğini söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, yaşanılan sıkıntıların yok olması için Müslümanların çok okuyarak, bilim, ilim, hikmet sahibi olarak giderilebileceğini söyledi. 

Programın sonunda ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’a ve İl Müftüsü Aytekin Yılmaz teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.