26 NİSAN 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DEN SPORDA ÖNEMLİ BAŞARI

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Güreş Federasyonunun işbirliği ile 06-10 Nisan 2016 tarihleri arasında, Çorum Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen müsabakalarda Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri farklı branşlarda önemli başarılara imza attı. BESYO Öğretim Elemanlarından Okutman Fatih Bakırcı tarafından müsabakalara hazırlanan öğrencilerimizden Ferhat Binici erkekler 125 kilogramda Türkiye birinciliğini, Özlem Türk bayanlar 60 kilogramda Türkiye birinciliğini ve Eren Tutulmaz erkekler 57 kilogramda Türkiye üçüncülüğünün sahibi oldu. Ayrıca müsabakalara katılan öğrencilerimiz toplamda üç adet de Türkiye beşinciliği alarak önemli bir başarı elde etti.

Elde edilen başarılar ile ilgili konuşan BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, “Onlarca üniversitenin katıldığı sportif yarışma platformlarında alınan başarılar üniversitemizin ve ilimizin tanıtımında çok önemli bir değerdir.” dedi. Elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını belirten Doç. Dr. Karadağ sözlerine şöyle devam etti, “Artan öğrenci sayımız ve gelişen eğitim-öğretim imkânları ile birlikte önceden yapılmış planlamalar çerçevesinde başarıların her geçen yıl artacağına olan inancım tamdır.” Doç. Dr. Karadağ son olarak, bu yıl ilk mezunlarını verecek olan BESYO’nun kuruluş aşamasından itibaren büyümesine ve gelişmesine her zaman destek veren Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın hem regreatif  hem de yarışmacı düzeyde yapılan sportif faaliyetleri yakından takip ettiğini ve ilk fırsatta başarılı sporcularımız ile takımlarımızı yarışmalara hazırlayan öğretim elemanlarını makamında kabul edeceğini ifade etti.