4 MAYIS 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

MEDBLACKS2014 ÇALIŞTAYI ÖZEL SAYISI YAYINLANDI

2013-2014 ‘‘Türk-Alman Bilim Yılı’’ kapsamında, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ve Işık Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından desteklenen Implications for Late Quaternary Sea Level Changes on the Mediterranean and Black Sea Coasts - MEDBLACKS2014” (Akdeniz ve Karadeniz Kıyılarında Geç Kuvaterner Deniz Seviyesi Deişimlerinin Göstergeleri) başlıklı uluslararası çalıştay 31 Ağustos-6 Eylül 2014 tarihleri arasında Işık Üniversitesi’nde gerçekleştirilmişti. Düzenleme kurulu başkanlığını, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) üyesi ARÜ’lü akademisyen Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın gerçekleştirdiği çalıştayda açılış konuşmasını ise; TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar onurlandırmıştı. Toplantıda başarılı bilim adamlarının sunduğu özel 17 çalışma, yer, çevre ve atmosfer bilimleri alanında dünyanın sayılı dergileri arasında yer alan Quaternary International (Elsevier) adlı derginin 401.sayısında özel sayı olarak yayınlanmaya layık görüldü. Misafir editörlüğünü ARÜ’lü akademisyen Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak’ın üstlendiği dergiye, http:// www.sciencedirect.com/science/journal/10406182 adresinden ulaşılabilir.