Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

12 MAYIS 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ENGELLİLER HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Yer ve gök arasında can bulan her varlığın yaşama hakkı vardır. Toplumsal sistem, var olanların yaşama hakkını garanti altına alabildiği sürece anlamlıdır. Bir topumda; en ücra bir köyde doğan biri ile modern kentlerde doğanlar arasında nasıl ki, devletin imkânlarına erişebilme hakkı var ise, aynı şekilde engelli insanların da eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel haklara rahatça erişebilme ve onları kullanma hakları vardır. Engelli insanlara bu hakları sağlamak bir lütuf değil, kutsal bir görevdir. Devlet dediğimiz yapı, insani açıdan kutsal olan bu hakları sağlamak ve korumak ile yükümlüdür.

Engellilerin toplumsal hayata ve insanlığın geleceğine katkı sağlamasına engel olacak süreçlerin kaldırılması, medeni ve adil bir toplum yapısının en önemli görevleri arasındadır. 

Geleceğimizi, yaşama hakkı elde eden her canlının varlık alanına saygı duyarak inşa etmek mecburiyetindeyiz. Unutmamalıyız ki, insani duyarlılıktan ve sorumluluktan uzak bir bilinç, sakatlanmış bir bilinçtir.

Toplumsal farkındalığın oluşması dileğiyle engelli kardeşlerimizin “Engelliler Haftası”nı kutluyor; sevgi ve saygılar sunuyorum…

 

Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ

Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü