Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

13 MAYIS 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

REKTÖR KORKMAZ ÇILDIRLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Çıldır İlçesi’nde üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri ile Çıldır İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği söyleşide bir araya geldi.

ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen söyleşi açış konuşmasını gerçekleştiren Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı, öğrencilerin çalışarak başarıya ulaşmalarının ve önemli yerlere gelmelerinin imkânsız olmadığını, isterlerse Çıldır İlçesi’nin önemli bir değeri olan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve birçok başarılı insan gibi önemli yerlere gelebileceklerini ifade etti.

Hayatından önekler vererek başarıya ulaştığı aşamalardan bahseden ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Çıldır İlçesi’ne bağlı bir köyün yaylasında başlayan hayat hikâyesini öğrencilere paylaştı. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, yolu, elektriği olmayan köyünde gaz lambaları ile eğitim gördüklerini, rektör olduktan sonra köyünün yollarının yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, liseden itibaren edebiyata olan ilgisinin olmasına rağmen öğretmenlerinin kendisini sayısal bölümde okutmak için yönlendirdiğini ancak hedeflerinden hiçbir zaman şaşmayarak üniversitede edebiyat bölümünü seçerek başarılı bir edebiyatçı olduğunu belirtti. Üniversiteye hazırlanan liseli öğrencilerin hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini, çalışarak önlerine koyacakları hedeflere ulaşabilmelerinin mümkün olduğunu vurguladı.

Konuşmasının sonunda Çıldır İlçesi’nde eğitim gören lise öğrencilerini Ardahan Üniversitesi’ne davet eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, söyleşinin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.