20 MAYIS 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

EĞİTİMCİLERE TÜBİTAK PROJE EĞİTİMİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) akademisyenleri hazırladıkları projeler ile Ardahan’ın gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağladıkları gibi Ardahan’da görev yapan eğitimcilerinde kendilerini geliştirmeleri konusunda katkı sağlayacak projelerde hazırlıyorlar.

ARÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Alptürk Akçöltekin tarafından yürütülen “Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Liselerde Görev Yapan Öğretmenlerin TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi Konusunda Bilgilendirilmesi Çalışması” konulu bilimsel araştırma projesi tamamlandı.

Proje verilerine dayanılarak üretilen “Investigation of The Effects of Trainings on The Development of High School Teachers’ Attitudes About Scientific Researches And Project Competitions” isimli çalışma Türkiye’nin önde gelen eğitim bilimleri dergilerinden olan ve başta SSCI indeksi olmak üzere çeşitli uluslararası indekslerde taranan “Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri” dergisinde yayınlanmak üzere kabul edilmiştir.