Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

6 HAZİRAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ AKADEMİSYENLERİ YURT DIŞINDA ÇALIŞMALAR YAPACAK

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. İ. Onur Tunç ile Arş. Gör. Abdullah Akbaş, yurt dışındaki üniversitelerde araştırmalar yapacaklar. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İ. Onur TUNÇ, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEP) tarafından yürütülmekte olan ve yılda iki kez verilen “Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu” kapsamında desteklenmeye değer bulunan bilim insanları arasında yer aldı. Arş. Gör. Akbaş ise İsviçre’nin Cenevre üniversitesi tarafından düzenlenen ve 11 Nisan-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Jeolojik ve İklimsel Kaynaklı Afet Risk Değerlendirme ve Yönetimi”  adlı sertifika eğitim programına Cenevre Üniversitesi tarafından verilen burs ile katılacak.

Yrd. Doç. Dr. Tunç, İrlanda Cumhuriyeti’nin ve Avrupa’nın en köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Trinity College Dublin Üniversitesi’nin Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde ve Jeokronoloji Labaratuvarında altı ay süreyle çeşitli araştırmalar yapacak. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Tunç, yer bilimleri konusunda önde gelen dergilerden “Journal of the Geological Society” editörü ve “Geological Society of America Bulletin” yardımcı editörü Dr. Quentin G. Crowley ile ortak çalışmalarda bulunacak. 

Doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı Türkiye’de, zararın en aza indirilmesine yönelik çalışmalar yapacak olan Akbaş; risk yönetimi, sismik riskler, yamaç duyarlılığı (heyelanlar), hidro-meteorolojik riskler olmak üzere modüller halinde verilen teorik eğitim ve İtalya, İsviçre ile Fransa’da arazi çalışması şeklinde uygulamalı eğitim olmak üzere iki kısımdan oluşan eğitimler alacak. Eğitim sonunda Akbaş, Türkiye’deki geçekleşen bir afet hakkında araştırma projesi hazırlayacak.