Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

09 HAZİRAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ÜNİVERSİTELİLER KARDEŞ OKUL 

OLARAK BİNBAŞAR’I SEÇTİ

Ardahan Üniversite (ARÜ)’si öğrencileri düzenledikleri Kardeş Okul Kampanyası ile seçtikleri Ardahan Merkeze bağlı Binbaşar Köyü İlkokulu’ndaki minik kardeşlerine yardım eli uzattılar.

ARÜ Yenisey Sosyal Gençlik Kulübü üyesi öğrencileri eğitim öğretim dönemi içerisinde belirledikleri Binbaşar Köyü İlkokulunda ilk olarak okulun ihtiyaçlarını tespit ettiler. Kendi imkânları ile başlattıkları yardım kampanyası sosyal medya üzerinden de yaptıkları duyurularla kısa sürede Ardahan başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasından sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerden destek gördü. Gelen desteklerin artması üzerine öğrenciler Binbaşar Köyü İlkokulu’nu adeta yeniden dizayn ettiler.

 Yenisey Sosyal Gençlik Kulübü üyesi on öğrenci okul binasının tamir gerektiren yerlerini onararak işe başladılar. Okulun dış cephesinin kırık dökük kısımlarının onarılması ve boyası, sınıfların boyanması ve temizliğini gerçekleştiren ARÜ’lüler okul binası içerisinde atıl vaziyette bulunan bir sınıfı da temizlik ve tadilat çalışmalarını yaparak minik öğrenciler için etkinlik sınıfı olarak kullanıma açtılar. Üniversite öğrencileri ayrıca minik kardeşlerine kırtasiye ve giyim yardımında bulundular.