Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

15 HAZİRAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

59. PIAC, ARÜ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

59. Uluslararası Sürekli Altay Araştırmaları Konferansı (PIAC) 26 Haziran – 01 Temmuz 2016 tarihlerinde Ardahan Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

58 yıldır kesintisiz bir biçimde Altaylar ve Avrasya ile ilgili konularda araştırma yapan bilim insanlarını her sene bir başka ülkede buluşturan PIAC (Permanent International Altaistic Conference) geleneğinin 59. konferansı 26 Haziran - 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz’de düzenlenecek.

PIAC Konferanslarında Altaylar ve Avrasya’ya ilişkin halen sürmekte olan araştırmalar ve ileriye yönelik projeler ele alınmaktadır. Bu yıla kadar ABD, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, İsrail, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore, Moğolistan, Hollanda, Norveç, Çin, Polonya, Romanya, Rusya Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerde düzenlenen PIAC’ın 59. konferansı Ardahan Üniversitesi ve Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin işbirliği ile yapılıyor.

“Altaylarda Devlet Olgusu” ana temasıyla yapılacak olan konferansta yaklaşık olarak 30 katılımcı bildiri sunacak. 27 Haziran 2016 Pazartesi günü açılışı yapılacak olan konferansta; Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan konuşmacıların katılacağı “Kafkaslarda ve Orta Asya’da Türkoloji” konulu bir panel düzenlenecek. Panelde konunun uzmanları tarafından Türkolojinin Kafkaslar ve Orta Asya’daki bugünkü konumuna ilişkin sunuşlar yapılacak. Konferansın açılış törenine bölgemizdeki KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve öğretim üyeleri ile Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin de katılacak.

Konferans web sayfasına ulaşmak için Tıklayınız...