Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

12  AĞUSTOS 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

İSTANBULLU GENÇLER, ARÜ GOLF TESİSLERİNE 

HAYRAN KALDI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Golf Tesisleri’nde, Golf Performans (Yüksek İrtifa) Kampı’na katılan İstanbul Gençler Golf Akademisi sporcuları, tesislere ve ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne hayran kaldı.

Yaklaşık üç yıl önce Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun ziyareti ve önemli katkıları, Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın yer tahsis ederek desteklemesiyle başlayan projenin 1. Etabı başarı ile tamamlandı.

Şu an sporculara hizmet veren ARÜ Golf Eğitim Tesisleri hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Özgür Hamza Küçük, “Ardahan Üniversitesi yerleşkesi içerisinde 213 dönümlük bir alanda federasyonumuzun, üniversitemizin, valiliğimizin, belediyemizin ve ticaret odası başkanlığımızın katkıları ile 1. Etabında 3 çukurlu ve akademi alanına sahip golf eğitim tesisleri 2015 yılında tamamlanmış çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nde bulunan tesis, Türkiye’de üniversite yerleşkeleri içerisinde yer alan ilk ve tek golf sahası unvanına sahip.” dedi. Proje koordinatörü Özgür Hamza Küçük, projenin 2. Etabında üç çukur ve 3. etabında üç çukur olmak üzere toplamda 9 çukura çıkarılmasının planlandığını belirtti.

Projenin 1. Etabının İstanbul Gençler Golf Akademisi sporcularının yaptığı kamp ile sona erdi. Yaşları 9 ile 14 arasında bulunan 22 sporcu, kampın son gününe katılan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, GSİM İl Müdürü Bilent Akar ve Proje Koordinatörü Özgür Hamza Küçük ile birlikte antrenman yaptılar.

Golf sporu ile ilk defa tanıştığını ifade eden Vali İbrahim Özefe, ziyaret sırasında şunları söyledi, "İyi ki geldiniz, bizleri çok mutlu ettiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ardahan’ı şenlendirip bizlere de bu sporu tanıttırdığınız için teşekkür ederiz. Golf tesislerinin yapılmasında emeği geçen başta Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kampın ARÜ’de gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duydum. Tüm sporculara başarılar diliyorum."

Belediye Başkanı Köksoy’ da öncelikle Ardahan’a golf sahası kazandırmada emeği olan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na teşekkür etti. Köksoy; söz konusu golf sahasının Türkiye’de birkaç ilde mevcut olduğunu ve bu durumu çok önemsediklerini belirterek, "Çünkü bu yatırım bölgemiz için son derece önemli. Ağaoğlu’nun golf den dolayı gayret ve emeklerini biliyorum. Özel ilgileri ve fedakârlıkları olmasaydı bu yatırım olmazdı. Çok kez Ahmet Bey’in Ardahan’a geldiğine şahidim. İklim ve diğer olumsuzluklara rağmen bu yatırım, bu tesis yapıldı. Çok ciddi gayretler oldu. Burası konum ve doğa olarak çok harika bir yer. Bu nedenle teşekkür edilecek çok kişi var."

Rektör Vekilimiz Prof.Dr. Gürkan Doğan da yaptığı konuşmada "Yerleşkemize bu mükemmel golf sahasının kazandırılmasında ve devam etmekte olan golf kampının düzenlenmesinde çok değerli katkıları olan bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Ülkemizin kaynakları bu desteği hak eden böylesine yetenekli ve çalışkan gençlere tahsis edilince ve bu pırıl pırıl şampiyon adayları uzman eğitmenlere teslim edilince golf sporumuz Türkiye’de emin ellerde demektir. Şimdi Ardahan’da çiçek mevsimi; sizin bu kamp için Üniversitemize gelişinizle birlikte yerleşkemizde yepyeni ve rengarenk çiçekler açtı. Sizleri seneye ama bu sefer ailelerinizle birlikte yine buraya bekliyoruz." dedi.

Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Özgür Hamza Küçük şöyle konuştu, “Golf eğitim tesislerinin yapımında başta Golf federasyonu başkanı Ahmet Ağaoğlu’na, Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bir haftadır ARÜ Golf Eğitim Tesisleri’nde kamp yapan İstanbul Gençler Golf Akademisi’nin Antrenörleri Adnan Salmanlı ve Hamza Salmanlı’ya ve üniversitemize gelerek burayı şenlendiren tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz.”

Sporcularla yenen yemekten sonra Vali Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Genel Sekreter Ercan Gültürk, GSİM İl Müdürü Bilent Akar ve BESYO Öğr. Gör. Özgür Hamza Küçük ile birlikte İstanbul Gençler Golf Akademisi antrenör ve sporcularına çeşitli hediyeler takdim etti.

İstanbul Gençler Golf Akademisi Antrenörü Adnan Salmanlı, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na ve ARÜ yetkililerine teşekkür etti. İstanbul Gençler Golf Akademisi sporcuları Ardahan’a gelirken tereddüt ettiklerini ancak bu kadar güzel golf sahası ve konaklama tesislerinin olduğunu tahmin bile edmediklerini belirttiler.  Kendilerine bu imkanları sağlayan golf federasyonuna ve  Ardahan’da kendilerini bu kadar sıcak ve güzel bir ortamda misafir ettikleri için tüm ARÜ yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.