Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

27 EYLÜL 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

 

İLK DERS KURUCU REKTÖR KORKMAZ’DAN

Ardahan Üniversitesi’nin (ARÜ) 2016-2017 Akademik Yılı, ARÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın verdiği açılış dersi ile başladı.

İnsani Bilimler Fakültesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen akademik yıl açılış törenine Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, ARÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Emniyet Müdürü Selami Hüner, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, öğrenciler, veliler, idari ve akademik personel katıldı. Üniversite öğrencileri adına konuşma yapan Gıda Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Babamurat Narmuradov, ARÜ’nün kendilerine kucak açarak harika bir eğitim ortamı sunduğunu söyledi.  Narmuradov, kendilerine her zaman destek veren ARÜ ailesine çok teşekkür etti. ARÜ akademisyenleri adına konuşan Araştırma Görevlisi Züleyha Hande Aka, 4 yıl önce geldiği ARÜ’nin kendisine çok şey kattığını, olaylara farklı bakış açıları ile bakmayı öğrendiğini ifade ederek, ARÜ ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirtti. 

Akademik Yıl Açılış töreninde konuşan ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, hayatının en heyecanlı ve en anlamlı günlerini Ardahan’da geçirmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek, sözlerine başladı. Rektör Vekili Prof. Dr. Doğan, “15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi milletimiz tarafından tarihi bir şekilde akamete uğratılmıştır. Öncelikle görevimizi bu ihanet unsurlarının kurumumuzdan kalıcı olarak arındırılmasıdır. Bu tür hadiselerin bir kez daha yaşanmaması için gereken dersi çıkarmak ve gereken önlemleri kararlı bir biçimde almak durumundayız. Gün geleceğe umutla, güvenle, birlik ve dayanışma duyguları ile yürümek ve herkesin birbirine günaydın demek isteyeceği ve kardeşçe sarılacağı bir Türkiye’yi yeninde inşa etme günüdür. Öylesine karanlık bir geceden sonra bugün böyle pırıl pırıl bir üniversitede çok daha güçlü ve kararlı bir iradeyle sizlerle birlikteyiz.  2016-2017 eğitim öğretim döneminin bütün olumsuzlukları geride bırakarak, bir daha yaşamamak üzere daha güçlü, daha mutlu, daha büyük, daha refah, daha kardeşçe herkesin herkese her gün günaydın demek isteyebileceği, kol kola girmek isteyebileceği daha güçlü bir Türkiye için ne mutlu bizlere ki bir aradayız” dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy üniversitenin kurulmasında emeği geçen bütün siyasilere ve hükümet yetkililerine teşekkür etti. Köksoy, üniversitenin kurulduğunda diğer şehirlerdeki yeni üniversitelere nazaran neredeyse hiçbir şeyinin olmadığını ancak gelen destekler ile ciddi bir şekilde büyüdüğünü ve Ardahan’a önemli katkılarının olduğunu ifade etti. Törene katılın Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ARÜ’nin yeni akademik yılı açılış törenine katılmaktan bahtiyar olduğunu belirtti ve akademik yılın başta öğrenciler olmak üzere bütün üniversite ailesine hayırlara vesile olmasını diledi. Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Üniversitesi’nin önemli bir misyonu temsil ettiğini, üniversitenin büyümesi ve gelişmesi için gerekli desteği vereceklerini belirtti. 

2016-2017 Akademik Yılı’nın ilk dersini veren ARÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, öğrencilere üniversite kurulurken çekmiş oldukları sıkıntıları anlatarak, başarıya ulaşmak için bazen otuz dokuz kapı açmak gerektiğini ancak; başarının kırkıncı kapıda saklı olduğunu,  bu yüzden azimle çalışmanın ve asla vazgeçmemek gerektiğini söyledi. Kurucu Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Kişiler çok başarılı olabilirler. Ancak yanlarında destek verecek vizyon ve misyon sahibi yol arkadaşları yoksa hiç önemi yoktur. Ben bu yüzden kendimi şanslı görüyorum. Yoldaşlarımın destekleri ile bugün içinde bulunduğumuz bu kampüs alanını Ardahan’a ve ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın konuşmasının sonunda duygu dolu anlar yaşandı. Sahneye çıkan ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan ile kucaklaşan Prof. Dr. Korkmaz gözyaşlarına hâkim olamadı. Açılış programında ARÜ’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen zamanının anlatıldığı video gösterimi sonrasında Kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz üniversitenin kuruluşundan bu güne gelene kadar yanında olan yol arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. Tören Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle son buldu. 

Programın sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından Kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a çiçek ve hediye takdimi gerçekleştirildi.