19 EKİM 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

TARİH BÖLÜMÜ  KAZANKALE’DE

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, 14 Ekim 2016 tarihi Cuma günü ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nin yaklaşık 2 km yakınındaki tarihi Kazankale yerleşim yerine akademik bir gezi gerçekleştirdi. Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Makbule Sarıkaya ile Tarih Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Volkan Özkan ve Arş. Gör. Harun Arslantürk’ün katıldığı gezide, birinci sınıf öğrencilerine Kazankale hakkında bilgiler verildi.

ARÜ Tarih Topluluğu öğrencilerinin de katkı sunduğu gezide, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sarıkaya; ‘’Geçmişin izlerini canlı tarihi kalıntılarla yerinde görme fırsatı bulan Tarih Bölümü öğrencileri geçmişin mirasını özümseme ve geleceğe nakletme sorumluluğunda akademik bir bakış kazandılar. Yaşadığımız toprağın tarihini bilmek, şimdiyi ve geleceği doğru anlamak için şarttır. Tarihi anlamak, okumanın yanında tarihi eserleri ve mekânları incelemekten geçer. Günümüzden en az 1000 yıldan daha önceye tarihlenen Kazankale kalıntıları, tarihi coğrafya açısında Ardahan’ın önemini ve değerini ortaya koymaktadır. Yaşadığımız toprakların hafızasının dili olan bu tarihi kalıntıları öğrendikçe tarihi değer ve zenginliklerimizin korunmasının önemini daha iyi anlayacağız. Bu akademik gezi, Tarih Bölümüne yeni başlayan genç tarihçilerin ilk alan/saha çalışmasıdır. Kür vadisine konumlanmış kalelere ve Ardahan’ın tarihi yerleşim yerlerine yönelik gezilerimize devam edeceğiz. Böylece öğrencilerimiz bilgilerini sahada uygulama fırsatı bulacaklardır.’’ dedi.