Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

31 EKİM 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğrencileri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ramazan Tabyası mevkiinde bulunan ‘Ayyıldız’ ve ‘Önce Vatan’ yazısının boyası yenilendi. Gerçekleştirilen etkinliğe ARÜ öğrencileri yanı sıra akademik-idare personel ile ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan ve Genel Sekreter Ercan Gültürk de katıldı. 

Cumhuriyetin 93. yılının coşku ile kutlandığı gün gerçekleştirilen etkinlik ARÜ eski rektörlük binası önünde saat 12.00’de başladı. Yaklaşık yüz kişiden oluşan ekip yolun bir kısmını araçlar ile kat ettikten sonra yaklaşık bir saat süren bir tırmanış gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan yaptığı açıklamada şunları söyledi, “ Bugün 29 Ekim 2016. Cumhuriyetimizin 93. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ardahan Üniversitesi olarak bundan 8 yıl önce kurulduk ve o gün yakılmış olan meşale bugün daha güçlü ve ışıl ışıl parlıyor. Şu anda yaklaşık 2500 metre yükseklikte, Ramazan Tabyasındayız. 1877-78 yıllarında Osmanlı-Rus savaşı sırasında bu nokta bölgeye çok fazla hâkim olduğu için stratejik bir öneme sahipti. Burada çok önemli savaşlar oldu ve şehitler verdik. O yüzden burada bir ’ay yıldız’ ve ’Önce Vatan’ yazısı var. Bunun Türkiye için özel bir önemi ve anlamı var. Burada, bu noktada, Ardahan Üniversitesi Ailesi olarak şu anda tek ses olduk. Tüm Ardahan’a ve Türkiye’ye sesleniyoruz: ‘Yaşasın Türkiye, ’Yaşasın Cumhuriyet’, ’Yaşasın Demokrasi’ diyoruz.” 

Ramazan Tabyası’nda Ardahan’ın simgelerinden birisi olan ‘Ayyıldız’ ve ‘Önce Vatan’ yazısı ARÜ’lüler tarafından yeniden boyanıp bakımı yapılınca her yerden görülür hale geldi.