10 KASIM 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARDAHAN’DA 10 KASIM TÖRENLERİ YAPILDI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Topluluğu tarafından koordine edilen etkinlik ile vefatının 78. Yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı. 10 Kasım 2016 tarihi Perşembe günü saat 9.05’te gerçekleştirilen anma törenine ARÜ akademisyenleri ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ile tören tamamlandı.

Ardahan şehir merkezinde gerçekleştirilen törenler valilik bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saatler 9.05’i gösterdiğinde çalan sirenler ile bayraklar yarıya indirildi. İstiklal Marşı’nın okunması ile tören tamamlandı. Anma etkinlikleri Ardahan Gençlik Merkezi spor salonunda devam etti. ARÜ akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük’ün gerçekleştirdiği sunumun ardından öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Törenlere; Valimiz İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Garnizon Komutanı Vekili Albay Volkan Akay, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emre Genç, ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Vali Yardımcıları Abdurrezzak Canpolat, Taner Tengir, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.