Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

05 ARALIK 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ÖĞRENCİLERE UYUM VE MOTİVASYON 

EĞİTİMİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminden Psikolog Delal Gamze Altun tarafından üniversite öğrencilerine yönelik "Uyum ve Motivasyon" konularında bir program düzenlendi.

ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Niyazi İpek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Psikolog Delal Gamze Altun programın ilk bölümünde Çıldır Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencilerine üniversite yaşamı, yeni bir şehre ve yeni bir çevreye uyumlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili ipuçları vererek karşılaşabilecekleri uyum sorunları ve bu sorunların nasıl üstesinden gelinebileceğini anlattı. Psikolog Gamze Altun, "Üniversite hayatı yeni bir başlangıç. Bireyler hayatlarındaki kritik dönemlerinde çeşitli sorunlar yaşayabilirler. Böylesi durumlarda üniversitemizin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’ne başvurarak daha sağlıklı bir uyum sürecinden geçmiş olacaksınız" dedi.  

Gamze Altun programın ikinci kısmında ise üniversite öğrencilerine akademik motivasyonları, ders çalışma ve gündelik hayatlarında zamanlarını daha verimli kullanmalarını anlattığı zaman yönetimi konularında bilgiler verdi. Programda ayrıca yapılan dramalar ile öğrencilerin toplumsal yaşamlarında iletişimlerinin nasıl daha doğru biçimde olması gerektiği uygulamalı bir biçimde anlatıldı. 

Programın sonunda Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Niyazi İpek tarafından Psikolog Delal Gamze Altun’a teşekkür belgesi takdim edildi.