13 ARALIK 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

POSOF MYO’DA POSOF’TA KADIN SAĞLIĞI KONFERANSI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Posof Meslek Yüksekokulu, Posof’ta ilklere imza atmaya devam ediyor. Posof MYO tarafından 7 Aralık 2016 tarihi Çarşamba günü "Posof’ta Kadın Sağlığı Konferansı" düzenlendi. Posof MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Neşe Bakan tarafından gerçekleştirilen konferansta, günümüzde kadınlarda görülen kanser türlerinin hızla artması, yaş, beslenme, genetik yatkınlık vb. faktörlerin kanser görülme riskini arttırdığına dikkat çekti.  Erken tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde hastalığın ilerlemeden gerekli tedbirler alınıp hastanın yaşam kalitesinin arttırılabilineceğini belirten Öğr. Gör. Bakan, Posoflu kadınlara sık görülen kanser türlerini ve erken teşhiste önemli bir yeri olan kendi kendini muayene etme yöntemlerini paylaştı.