Page 132 - ARÜ Kampüs Haber 2022
P. 132
ARÜ KAMPÜS HABER 131
ARÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ’NÜN İLK 2209-
A PROJESİ TÜBİTAK DESTEĞİ ALMAYA
HAK KAZANDI
Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
öğrencimiz Feyza Kırmacı yürütücülüğünde, Doç. Dr. Hürriyet Çimen danışmanlığında ve Dr. Öğr. Üyesi
Bilge Sayın Börekçi ile Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alp’in destekleriyle oluşturulan “Ardahan’dan Temin Edilen
Kaz Etlerinin Geleneksel Hazırlama Yöntemlerinin Standardize Edilmesi ve Bazı Besin Değeri İçeriklerinin
Belirlenmesi” başlıklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Üniversite
Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümü’nü başvurdukları ve desteklenmeye hak kazandıkları ilk TÜBİTAK 2209-A projelerinden dolayı tebrik
eder, başarılarının devamını dileriz.