Page 187 - ARÜ Kampüs Haber 2022
P. 187

ARÜ KAMPÜS HABER 186








                   Son olarak kürsüye arz eden Vali Hüseyin Öner,                                                                                                                        Şefler Düzeyi Modern Türk Mutfağı kategorisinde

                   Ardahan’da kaz yetiştiriciliğini daha iyi seviyeye                                                                                                                    Pırasa Yatağında Çıtır Kaşarlı Kaz Ciğeri yemeği


                   getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında                                                                                                                    ile Altın madalya ve Şefler düzeyi restoran tatlı


                   bilgi verdi. Ardahan’ın barındırdığı birçok özgün                                                                                                                     tabağı kategorisinde Pelverde Rüyası isimli tatlı


                   potansiyelden bahsettikten sonra sahip olduğu                                                                                                                         ile ödül alan, yine 7. Fethiye Şef Mavi Ulusal yemek


                   turizm potansiyelinden bahseden Vali Öner,                                                                                                                            yarışmasında kaz eti yemeği ile altın madalya


                   Ardahan’ın Jeopark olması için Rektörümüzün                                                                                                                           kazanan Ardahanlı Şef Beste Değirmenci Sezer


                   SERKA’ya sunduğu projeden dolayı teşekkür                                                                                                                             sunumlarını gerçekleştirdiler.


                   ederek, desteklerinin devam edeceğini söyledi.


                   Çalıştayda, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat                                                                                                                                 Sunum ve katkılarından dolayı konuşmacılara


                   Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve                                                                                                                        protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim


                   Islahı alanında görev yapan Doç. Dr. Mehmet                                                                                                                           edildi. Çalıştayın ardından Yenisey Konukevi’nde

                   Akif  Boz,  Ardahan  Üniversitesi  Posof  Meslek                                                                                                                      kaz yemekleri ikram edildi.


                   Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim


                   Bölümü-Arıcılık Programında görev yapan, Kafkas


                   Arı  ve  Arıcılık  Uygulama ve  Araştırma Merkezi


                   Müdürlüğünü yürüten Öğr. Gör. Kemal Yazıcı,


                   Ardahan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda


                   işleme Bölümü’nde görev yapan Öğr. Gör. Dr.


                   Pınar Kızılkaya, Ardahan Üniversitesi Mühendislik


                   Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde görev

                   yapan Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, Posof’ta


                   kaz üreticiliği yapan Osman Değirmenci ve 18.


                   İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivalinde
   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192