Page 187 - ARÜ Kampüs Haber 2022
P. 187
ARÜ KAMPÜS HABER 186
Son olarak kürsüye arz eden Vali Hüseyin Öner, Şefler Düzeyi Modern Türk Mutfağı kategorisinde
Ardahan’da kaz yetiştiriciliğini daha iyi seviyeye Pırasa Yatağında Çıtır Kaşarlı Kaz Ciğeri yemeği
getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ile Altın madalya ve Şefler düzeyi restoran tatlı
bilgi verdi. Ardahan’ın barındırdığı birçok özgün tabağı kategorisinde Pelverde Rüyası isimli tatlı
potansiyelden bahsettikten sonra sahip olduğu ile ödül alan, yine 7. Fethiye Şef Mavi Ulusal yemek
turizm potansiyelinden bahseden Vali Öner, yarışmasında kaz eti yemeği ile altın madalya
Ardahan’ın Jeopark olması için Rektörümüzün kazanan Ardahanlı Şef Beste Değirmenci Sezer
SERKA’ya sunduğu projeden dolayı teşekkür sunumlarını gerçekleştirdiler.
ederek, desteklerinin devam edeceğini söyledi.
Çalıştayda, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Sunum ve katkılarından dolayı konuşmacılara
Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim
Islahı alanında görev yapan Doç. Dr. Mehmet edildi. Çalıştayın ardından Yenisey Konukevi’nde
Akif Boz, Ardahan Üniversitesi Posof Meslek kaz yemekleri ikram edildi.
Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim
Bölümü-Arıcılık Programında görev yapan, Kafkas
Arı ve Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi
Müdürlüğünü yürüten Öğr. Gör. Kemal Yazıcı,
Ardahan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda
işleme Bölümü’nde görev yapan Öğr. Gör. Dr.
Pınar Kızılkaya, Ardahan Üniversitesi Mühendislik
Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde görev
yapan Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, Posof’ta
kaz üreticiliği yapan Osman Değirmenci ve 18.
İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivalinde