Page 257 - ARÜ Kampüs Haber 2022
P. 257

ARÜ KAMPÜS HABER 256










                                                                                                                                                                                      ARÜ, KAVILCA BUĞDAYINI





                                                                                                                                                                    LEZZETLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRDÜ








                                                                                                                                                                         Üniversitemiz ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü


                                                                                                                                                                    işbirliğinde Mayıs ayında yerleşkemizde ekilen 13 Bin Yıllık


                                                                                                                                                                    Ata Tohum Kavılca Buğdayı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları



                                                                                                                                                                    Bölümü akademisyenlerimizin hünerli ellerinde birbirinden


                                                                                                                                                                    lezzetli ürünlere dönüştürüldü.  Kavılca buğdayıyla yapılmış


                                                                                                                                                                    unlu mamuller, Ömer Halis Demir Spor Kompleksi ve Derya


                                                                                                                                                                    Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte



                                                                                                                                                                    misafirlere ikram edildi.





                                                                                                                                                                             Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Rektörümüz Prof. Dr.


                                                                                                                                                                    Mehmet Biber, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi,


                                                                                                                                                                    İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Esnaf


                                                                                                                                                                    ve Sanatkârlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu,  Genel



                                                                                                                                                                    Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Daire


                                                                                                                                                                    Başkanı Havva Vanlı, Proje ve Geliştirme Koordinasyon


                                                                                                                                                                    Ofisimizde görevli akademik ve idari personel, Turizm


                                                                                                                                                                    İşletmeciliği ve Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Hürriyet



                                                                                                                                                                    Çimen ve basın mensuplarının katıldığı tadım etkinliğinde


                                                                                                                                                                    akademisyenlerimiz tarafından hazırlanan, çaylı tahıllı


                                                                                                                                                                    kurabiye, fındıklı kurabiye, çubuk kraker, çikolatalı kurabiye,


                                                                                                                                                                    havuçlu kuru meyveli kek, otlu peynirli poğaça, Marlenka,


                                                                                                                                                                    ekşi mayalı ekmek(zeytinli, kuru domatesli, sarımsaklı


                                                                                                                                                                    kekikli, tahıllı, cevizli incirli, sade) davetlilerden tam not



                                                                                                                                                                    aldı.
   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262