Page 257 - ARÜ Kampüs Haber 2022
P. 257
ARÜ KAMPÜS HABER 256
ARÜ, KAVILCA BUĞDAYINI
LEZZETLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRDÜ
Üniversitemiz ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
işbirliğinde Mayıs ayında yerleşkemizde ekilen 13 Bin Yıllık
Ata Tohum Kavılca Buğdayı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümü akademisyenlerimizin hünerli ellerinde birbirinden
lezzetli ürünlere dönüştürüldü. Kavılca buğdayıyla yapılmış
unlu mamuller, Ömer Halis Demir Spor Kompleksi ve Derya
Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte
misafirlere ikram edildi.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Rektörümüz Prof. Dr.
Mehmet Biber, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi,
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Esnaf
ve Sanatkârlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Genel
Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Daire
Başkanı Havva Vanlı, Proje ve Geliştirme Koordinasyon
Ofisimizde görevli akademik ve idari personel, Turizm
İşletmeciliği ve Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Hürriyet
Çimen ve basın mensuplarının katıldığı tadım etkinliğinde
akademisyenlerimiz tarafından hazırlanan, çaylı tahıllı
kurabiye, fındıklı kurabiye, çubuk kraker, çikolatalı kurabiye,
havuçlu kuru meyveli kek, otlu peynirli poğaça, Marlenka,
ekşi mayalı ekmek(zeytinli, kuru domatesli, sarımsaklı
kekikli, tahıllı, cevizli incirli, sade) davetlilerden tam not
aldı.