Page 41 - dergison
P. 41
ARÜ KAMPÜS HABER 41
ÜNİVERSİTEMİZ, ARICILIK VE ARICILIK UYGULAMALARI
EĞİTİMLERİ KONUSUNDA SEKTÖRE
DESTEK SAĞLAYACAK
Üniversitemiz, Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü
ile Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Arıcılık ve Arıcılık Uygulamaları
Planlama, Başvuru ve Eğitimine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük
Makamında gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber,
Genel Sekterimiz Kubilay Aras, Ardahan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen
Merkezi Müdürü Sinan Aydın, Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan
Evliyaoğlu, Dr. Arzu Kılıç Sürekli Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr.
Özlem Eştürk ve Öğr. Gör. Kemal Yazıcı katıldı. Protokol kapsamında Dr. Arzu
Kılıç Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezimiz, KAGEM ve ARMER’e teknik
destek sağlayarak arıcılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunacak.
DR. ÖĞR. ÜYESI DUYGU ALP,
TRT ERZURUM RADYOSU’NUN KONUĞU OLDU
Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim üyesi
Dr. Öğr. Üyesi Duygu ALP, TRT Erzurum Radyosu “Genç Yaşam Programı”nın
konuğu oldu.
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alp radyo programında, Üniversitemizin Gastronomi
ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alp
konuşmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün geçmişten günümüze
serüvenini anlattı ve gastronomların hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok
çalışma alanına sahip olduklarını belirtti. Üniversitemizin öğrencilere uygulama
yapabilecekleri ve projeler geliştirebilecekleri olanaklar sağlandığı ifade edildi.
Öğrencilere sunulan avantajlar ve kazandırdığı beceriler hakkında bilgi verildi.
Ayrıca programda gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden mezun olan
kişilerin gelecekteki iş olanaklarının oldukça geniş olduğu ve bu alanda nitelikli
eleman ihtiyacının sürekli arttığına dikkat çekildi.