Page 127 - ARU Kampus Haber 2018
P. 127
Üniversitemizde Yüksek Performanslı Sıvı
Kromatografisi Cihazı Eğitimi Düzenlendi
SERKA Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Teknik Destek ve Eğitimi (proje no: TRA2/18/TD/0099) başlıklı
proje kapsamında Üniversitemiz Merkez Araştırma Laboratuvarı bünyesinde bulunan yüksek performanslı sıvı kromatografisi (HPLC) cihazının kullanımı hakkında
teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitime, akademik personel ile öğrenciler katıldı. İki gün süren eğitimde, firma yetkilisi Ali Osanmaz, tarafından cihazın temel
özellikleri anlatıldı. Uygulamalı eğitim bölümünde, baldaki şeker oranına ve kalite analizine ağırlık verildi. Ali Osanmaz, HPLC cihazının, gıda ürünlerinin kalitesini
ölçmede ve gıda ürünlerinde “alfatoksin” olarak bilinen, zehirli ve kanserojen maddelerin analizinde kullanıldığını belirtti. Gıda, çevre, kozmetik, eczacılık ve tarım
bilimlerinde yaygın olarak kullanılan HPLC cihazının, aynı zamanda toksinler ve organik asitlerin analizinde kullanıldığı bilgisi verildi. Üniversite Rektörümüz
Prof. Dr. Mehmet Biber, eğitimin düzenlediği laboratuarı ziyaret ederek, cihaz hakkında bilgi aldı. Rektörümüz, HPLC cihazı ile birlikte bal üreticilerimizin, ürettiği
ürünlerin, Kalite Kontrollerini diğer şehirlere gitmeksizin, Üniversitemiz Merkez Laboratuarı’nda yapabileceklerini dile getirerek, bu hizmetin Türkiye’de coğrafi işaret
patentini alan ilk bal olan, Ardahan balının, ulusal ve ulusal arası piyasada satılması noktasında çok önemli olduğunu belirtti.
Kromatografisi Cihazı Eğitimi Düzenlendi
SERKA Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Teknik Destek ve Eğitimi (proje no: TRA2/18/TD/0099) başlıklı
proje kapsamında Üniversitemiz Merkez Araştırma Laboratuvarı bünyesinde bulunan yüksek performanslı sıvı kromatografisi (HPLC) cihazının kullanımı hakkında
teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitime, akademik personel ile öğrenciler katıldı. İki gün süren eğitimde, firma yetkilisi Ali Osanmaz, tarafından cihazın temel
özellikleri anlatıldı. Uygulamalı eğitim bölümünde, baldaki şeker oranına ve kalite analizine ağırlık verildi. Ali Osanmaz, HPLC cihazının, gıda ürünlerinin kalitesini
ölçmede ve gıda ürünlerinde “alfatoksin” olarak bilinen, zehirli ve kanserojen maddelerin analizinde kullanıldığını belirtti. Gıda, çevre, kozmetik, eczacılık ve tarım
bilimlerinde yaygın olarak kullanılan HPLC cihazının, aynı zamanda toksinler ve organik asitlerin analizinde kullanıldığı bilgisi verildi. Üniversite Rektörümüz
Prof. Dr. Mehmet Biber, eğitimin düzenlediği laboratuarı ziyaret ederek, cihaz hakkında bilgi aldı. Rektörümüz, HPLC cihazı ile birlikte bal üreticilerimizin, ürettiği
ürünlerin, Kalite Kontrollerini diğer şehirlere gitmeksizin, Üniversitemiz Merkez Laboratuarı’nda yapabileceklerini dile getirerek, bu hizmetin Türkiye’de coğrafi işaret
patentini alan ilk bal olan, Ardahan balının, ulusal ve ulusal arası piyasada satılması noktasında çok önemli olduğunu belirtti.