Page 131 - ARU DERGI 2019
P. 131
.. .
I<aşar Peyniri Uretim Tekniklerinin iyileştirilmesi Eğitimi Verildi
Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Ardahan İl
temsilcisi Prof. Dr. Şeref KILIÇ tarafından Serhat
Kalkınma Ajansı (SERI<A) işbirliği ile gerçekleştirilen ve
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Yahya Kemal Avşar tarafından verilen 11Kaşar Peyniri l{AŞARIN
Üretim Tekniklerinin İyileştirilmesi" konulu eğitim .. ..., .
yoğun ilgi ve katılım eşliğinde gerçekleştirildi. GOBEGI
1
1
18 Kasım da Ardahan da Ardahan Üniversitesi
Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde ARDAHAN'DA BAĞLANIR
gerçekleştirilen eğitime Ardahan Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Mehmet BİBER, Ardahan TSO Başkanı Çetin (KAŞAR PEYNİRİ ÜRETİM TEKNİKLERİNİN
DEMİRCİ, SERKA İl Koordinatörü Nurullah KARACA, İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİMİ)
süt ve süt ürünleri firması yetkilileri ve çalışanları ile
akademisyenler katıldı. 1 9 Kasım tarihinde Göle EĞİTMEN: PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR
Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime
ise; Göle Belediye başkanı İlhan GÜLTEKİN, SERKA İl
Koordinatörü Nurullah KARACA, süt ve süt ürünleri
firması yetkilileri ve çalışanları ile peynir üretimine ilgi
duyanlar katılım gösterdi.
Gerçekleştirilen eğitim kapsamında Prof. Dr.
AVŞAR, kaşar peyniri üretiminde kalitenin ve
randımanın nasıl arttırılacağına, peynir sektöründeki
gelişmelere ve peynir üretici işletmelerin üretim
süreçlerindeki sorunlarına çözüm yöntemlerinin neler
olabileceğine dair bilgiler aktardı. Eğitimler EĞİTİME KATILANLARA SERTİFİKA VERİLECEKTİR.
sonrasında sektördeki üreticilerle yapılan karşılıklı Yer:
görüşmelerde, ilerleyen dönemlerde konu ile ilgili ne
gibi çalışmalar ve projeler geliştirilebileceği tartışıldı. Aı:dalıau .. uiveı·sitcsi Göle Belediyesi
Sürekli Eğitim ve
ygıılama erkezi Toplantı Salonu
(Eski Rektörliik Binası) Göle / ARDAHAN
ARDAHAN