Page 131 - ARU DERGI 2019
P. 131

..                                    .
            I<aşar Peyniri Uretim Tekniklerinin iyileştirilmesi Eğitimi Verildi







               Kamu  Üniversite  Sanayi  İşbirliği  (KÜSİ)  Ardahan  İl

            temsilcisi  Prof.  Dr.  Şeref  KILIÇ  tarafından  Serhat
            Kalkınma Ajansı (SERI<A) işbirliği ile gerçekleştirilen ve
            Hatay  Mustafa  Kemal  Üniversitesi  Ziraat  Fakültesi
            Gıda  Mühendisliği  Bölümü  Öğretim  Üyesi  Prof.  Dr.
            Yahya  Kemal  Avşar  tarafından  verilen  11Kaşar  Peyniri                           l{AŞARIN
            Üretim  Tekniklerinin  İyileştirilmesi"  konulu  eğitim                                     ..              ...,  .
            yoğun  ilgi  ve  katılım  eşliğinde  gerçekleştirildi.                               GOBEGI
                            1
                                            1
                18  Kasım da  Ardahan da  Ardahan  Üniversitesi
            Sürekli  Eğitim,  Uygulama  ve  Araştırma  Merkezi'nde                              ARDAHAN'DA  BAĞLANIR
            gerçekleştirilen eğitime Ardahan Üniversitesi Rektörü
            Prof.  Dr.  Mehmet BİBER, Ardahan TSO Başkanı Çetin                                  (KAŞAR  PEYNİRİ ÜRETİM TEKNİKLERİNİN
            DEMİRCİ,  SERKA  İl  Koordinatörü  Nurullah  KARACA,                                 İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİMİ)
            süt  ve  süt  ürünleri  firması  yetkilileri  ve  çalışanları  ile

            akademisyenler  katıldı.  1 9  Kasım  tarihinde  Göle                                          EĞİTMEN:  PROF.  DR. YAHYA  KEMAL AVŞAR
            Belediye  Toplantı  Salonunda  gerçekleştirilen  eğitime
            ise;  Göle Belediye başkanı İlhan GÜLTEKİN,  SERKA İl
            Koordinatörü  Nurullah  KARACA,  süt  ve  süt  ürünleri
            firması yetkilileri ve çalışanları ile peynir üretimine ilgi
            duyanlar katılım gösterdi.

               Gerçekleştirilen  eğitim  kapsamında  Prof.  Dr.
            AVŞAR,  kaşar  peyniri  üretiminde  kalitenin  ve
            randımanın  nasıl arttırılacağına,  peynir sektöründeki
            gelişmelere  ve  peynir  üretici  işletmelerin  üretim
            süreçlerindeki sorunlarına çözüm yöntemlerinin neler
            olabileceğine  dair  bilgiler  aktardı.  Eğitimler                                    EĞİTİME  KATILANLARA SERTİFİKA VERİLECEKTİR.
            sonrasında  sektördeki  üreticilerle  yapılan  karşılıklı                                                      Yer:
            görüşmelerde, ilerleyen dönemlerde konu ile ilgili ne
            gibi çalışmalar ve projeler  geliştirilebileceği  tartışıldı.                             Aı:dalıau  .. uiveı·sitcsi   Göle Belediyesi
                                                                                                      Sürekli  Eğitim ve
                                                                                                        ygıılama   erkezi       Toplantı Salonu
                                                                                                       (Eski Rektörliik  Binası)   Göle / ARDAHAN
                                                                                                      ARDAHAN
   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136