14 NİSAN 2015
ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ
KÜNİB KAFKASLARA DAMGASINI VURDU
Geçtiğimiz günlerde “KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı”nın ilk bölümünü Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te düzenleyerek başta Türk üniversiteleri olmak üzere birçok KÜNİB üyesi üniversiteyi Avrupalı öğrencilerle buluşturan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), fuarın ikinci ayağını Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirdi. 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılan etkinliğe Azerbaycan’daki öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Fuarda öğrenciler birçok devlet ve özel üniversitenin eğitim olanaklarını yerinden inceleme fırsatı buldu. Fuarda, Kafkaslarda öğrenci hareketliliğini ve akademik işbirliğini sağlayan “Mevlana Değişim Programı” çerçevesinde üniversiteler arasında ikili antlaşmalar imzalandı. Böylece KÜNİB, uluslararası arenada ses getiren organizasyonlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.
Fuara farklı ülkelerden üst düzey konuklar ile Türkiye’den 35 üniversiteden rektör ve yönetici iştirak etti. Programa, Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçi Müsteşarı Meral Barlas, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başta olmak üzere, Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri, KÜNİB Eş Başkanı ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Maharramov, çok sayıda üniversiteden rektör ve yönetici, kurum ve kuruluş temsilcileri ile üniversite adayı öğrenciler katıldı. Ayrıca Azerbaycan’daki yerel ve ulusal basın mensupları bu önemli etkinliği yoğun bir şekilde takip etti.
KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz: “Geleceği İnşa Etmek İçin Gençleri Buluşturmak Gerekiyor.”
KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz programda yaptığı açış konuşmasında KÜNİB’in Bakü’de düzenlediği fuarın önemine değinerek, “Türkiye son yıllarda ekonomi, siyaset ve eğitim gibi birçok alanda önemli mesafeler aldı. Biz eğitimdeki başarılarımızı Orta Asya ve Kafkasya’daki kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Kafkasya’nın kalbi olan Bakü’de Türkiye’nin eğitim imkânlarını tanıtmak istiyoruz. İlk çıkışlar önemlidir. Biz de ilk çıkışımızı Kafkasya’nın kalbi Bakü’de yaptık. Ayrıca bu tür etkinliklerle gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Gençler geleceğimizdir. Geleceği inşa etmek için gençleri buluşturmak gerekiyor. Onun için Türkiye’nin eğitimdeki tecrübelerini Kafkasya’daki kardeşlerimizle paylaşmak için geldik. Burada üniversiteler, diplomatlar, öğrenciler ve halktan çok büyük bir sevgi ve ilgi gördük.” ifadelerini kullandı. Öte yandan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz Türkiye, Kırgızistan, Kıbrıs gibi çeşitli ülkelerden fuara katılan üst düzey konuklar, üniversite rektörleri ve yöneticiler başta olmak üzere, tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkür ettiğini belirtti.
“Uluslararasılaşma” Vizyonuna Büyük Katkı
KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “uluslararasılaşma” vizyonuna katkı sağlayacak nitelikteki “Tanıtım Günleri”ne Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve YÖK başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların verdiği desteğin büyük önemini, “Türkiye’nin imkânlarını dış dünyaya tanıtmak ve gelecekte yetişecek gençleri Türk eğitim terbiyesi ve evrensel çaptaki eğitim katkısından yararlandırmak.” sözleriyle özetledi.
Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Maharramov: “KÜNİB, Bölgesel ve Küresel Çapta Faaliyetler ve Başarılar Gerçekleştiren Önemli Bir Kuruluştur.”
KÜNİB’in Eş Başkanı ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Maharramov, KÜNİB’in kurulduğu günden itibaren birçok önemli başarıya imza attığını ifade ederek, “Kafkasya Üniversiteler Birliği’ne çok büyük önem veriyorum. KÜNİB bölgesel ve küresel sorunlara çözüm getiren bir niteliğe sahiptir. Yani Dünyayı, ülkeleri ve devletleri bir şey kurtarır. O da kardeş ülkelerin birleştiği bir birliktir. KÜNİB bu niteliğe ve özelliğe sahip bir kuruluştur.” diye konuştu.
KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı
Fuarda KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye, Kırgızistan, Kıbrıs gibi ülkelerle birlikte Bakü’de bulunmaları nedeniyle çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu tür toplantıların amacı, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri yetiştirmektir. Onun için Türkiye’nin eğitimdeki tecrübelerini Kafkasya’daki kardeşlerimizle paylaşmak için geldik. Fuara Türkiye’den katılan 35 üniversite var. Aynı zamanda Kırgızistan ve Kıbrıs’tan da üniversitelerimiz var. Bakü’de olmaktan çok mutluyuz. Değerli rektör arkadaşlarımız da aramızdalar. Ortak çalışmalarımız devam ediyor ve edecek.” dedi.
Türkiye, Kırgızistan, Kıbrıs başta olmak üzere çeşitli ülkelerden birçok üniversitenin Kafkasya’daki üniversite adayı gençlerle Bakü’de buluştuğu tarihi organizasyona Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Study In Turkey, Bakü Devlet Üniversitesi ve Metropol Eğitim Kurumları destek verdi.
VİDEO LİNKİ : http://www.cihan.com.tr/tr/video/KUNIB-Tanitim-Gunleri-Bakude-basladi_1589-CHMTc0MTU4OS8wLzI=
|