ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ
" Anadolu'nun Zirvesinde " ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ
  Ana Sayfa  |     ÜBYS  |     E-Posta   |      Öğrenci E-Posta   
                         
ARÜ Hakkında
|
Yönetim
|
Birimler
|
Öğrenci
|
E-Servisler
XKapat
YÖNETMELİKLER / YÖNERGELER

    - Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
    - Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği (ESKİ)
    - Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
    - Önlisans ve Lisans Öğrenci Danışmanlığı Uygulama Yönergesi
    - Yaz Okulu Yönetmeliği
    - Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yönetmeliği
    - Çift Anadal Programı (ÇAP) Yönergesi
    - Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Yapma Usül ve Esasları
    - Yandal Programı Yönergesi
    - Öğrenci Kulüpleri Yönergesi
    - Diploma, Diploma Eki ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesi Yönergesi
    - Özel Öğrenci Yönergesi
    - Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Ve Zorunlu Yabancı Dil Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi
    - Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi
    - Mühendislik Fakültesi Bitirme Çalışması Yönergesi
    - Sağlık Bilimleri Fakültesi Bitirme Projesi Yönergesi
    - Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim – Öğretim ve Sınav Yönergesi
    - Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği
    - Ardahan Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri Ve Konseyi Yönergesi
    - Ardahan Üniversitesi Zorunlu Mesleki Uygulama Dersleri Yönergesi
    - Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere İlişkin Kurallar
    - Önlisans ve Lisans Yazılı Sınav Uygulama Usul ve Esasları
    - Öğrenim Sırasında Alınacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersleri Uygulama İlkeleri







Duyurular


BÖLÜM TANITIMI

Ülkemizde sağlık sektörüne giderek daha fazla önem verilmesi ve ihtiyaç duyulan eleman sayısının henüz karşılanmamış olması, Eczane Hizmetleri Bölümüne olan eğilimi giderek artırmaktadır. Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü bünyesinde yer alan Eczane Hizmetleri Programı, sağlık hizmeti anlayışındaki değişmelere paralel olarak, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumu için eczacılara yardımcı olabilecek alanlarda sistematik eğitim almış, nitelikli yardımcı teknik eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim vermektedir. Eczane ve ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu yardımcı personeli tamamen bilimsel bir ortamda eğitmek ve gerekli donanıma sahip mesleki beceriler kazanmış olan personel yetiştirmek gayesi ile oluşturulan Eczane Hizmetleri Programı, multidisipliner çalışmaları zorunlu kılarak topluma kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

Kuruluş

Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu 2011 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Eczane Hizmetleri Programı 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Kazanılan Derece 

Mezunlar Eczane Teknikeri ’’ unvanı almaya hak kazanmaktadırlar. Mezun olan öğrenciye Eczane Hizmetleri Programı ön lisans diploması verilir. Öğrenci mezun olduğunda eğitimi süresince kazandığı yeterlikleri gösteren dersler diploma ekinde belirtilir.

Derecenin Düzeyi

Ön lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

Yüksek Öğretim Kurumunun ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenmektedir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuraları

Eczane Hizmetleri Programına öğrenciler YKS sınavları ile kabul edilmektedir.

Program Profili

Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Eczane Hizmetleri Programının hedefi ilaç firmalarında, ilaç üretim laboratuvarlarında ya da ilaç satış kuruluşlarında görev alabilecek, ilaçlara dair her türlü bilgiye sahip olabilen müşterilerin taleplerine karşılık verebilecek ve onlara ilaçların etkileri ve kullanımı hakkında bilgi verebilecek, yetkin elemanlar yetiştirmektir.

Eczane Hizmetleri Programından başarıyla mezun olmuş öğrenciler eczane teknikerliği mesleğinin görev, yetki, sorumluluk ve mesleki etik ilkelerini bilir ve uygular. Matematik, Kimya, Biyoloji, Anatomi ve Fizyoloji ile ilgili kuramsal bilgilere sahip olur. Eczane Hizmetlerinde sahip olduğu temel bilgi ve becerilerini Sağlık Hizmetleri alanında etkin olarak uygular. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olur. Alanıyla ilgili uygulamalar için güncel bilgi elde edebileceği kitapları, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır ve mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarır. Sağlık hizmetinin verilme sürecinde ortaya çıkan sorunlara karşı edinmiş olduğu temel ve uygulamalı bilimlerle ilgili bilgileri birleştirerek, analitik düşünce ve problem çözme becerisi ile farklı çözümler getirir. Eczane Hizmetleri ile ilgili yeni teknolojileri takip eder ve değerlendirir. Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuatı kavrar. Sağlık hizmetinin eksiksiz verilebilmesi için birim içi ve birimler arası koordinasyonda aktif olarak görev alır. Alanı ile ilgili olan çalışmaları takip eder ve bu alanla ilgili olan gruplarla ortak çalışmalar yapar. Dış görünüm, kişilere karşı hitap, tavır, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur. Verilen görev ve sorumluluklarını yönlendirilmeye ihtiyaç duymadan yerine getirir. Yazılı ve sözlü iletişim araçlarını aktif olarak kullanır. Biyolojik sistemlerin normal ve patolojik durumlardaki işleyişine yönelik kavramları tanır. Kaliteli sağlık hizmeti verme felsefesini benimser.

Mezunların İstihdam Profilleri

Ülkemizde bulunan yaklaşık 24.000 eczane ile ilaç hizmet sektörünün çeşitli noktalarında, Program mezunları; Kamu hastanelerine bağlı eczaneler, üniversite hastanelerine bağlı eczaneler, serbest eczaneler, laboratuvarlar, ilaç firmaları, ilaç depoları ve ilaç sektörünün çeşitli alanlarında “Eczane Teknikeri” olarak çalışma olanağına sahiptir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Eczane Hizmetleri önlisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, her yıl gerçekleştirilmekte olan "Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavında (DGS)" başarılı oldukları takdirde ve kontenjan dâhilinde dikey geçiş yapabilirler. DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler;

  • Biyokimya,
  • Kimya,
  • Kimya Mühendisliği,
  • Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya
  • Açıköğretim Fakültesinin İlgili Bölümleridir.

 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Sınav ölçme ve değerlendirme koşulları Ardahan Üniversitesi Önlisans - Lİsans Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığında) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olunması gerekmektedir.

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Bölüm Başkanı

Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Serhat ÖZASLAN

Adres ve İletişim Bilgileri

Fevzi Çakmak Mah. Çevre Yolu Sk. No:29 Göle / Ardahan 75700

Telefon : 0 478 211 7568

Faks : 0 478 211 75 52

 

Ders içeriklerine ulaşmak için Tıklayınız...



Yukarı
K.V.K.K.