.
 
ENG
 

.
Polis Başmüfettişleri Koruma Güvenlik Birimimizi Denetledi
.
Üniversite Adaylarıyla Buluşmak Üzere Anadolu Turumuza Yeniden Start Verdik
.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Türkiye’nin En Prestijli Akademisinde Eğitim Gördü





.
Coğrafya Bölümü Narman, Oltu ve Tortum Göllerine Arazi Çalışması Gerçekleştirdi
.
Güncel Teknolojiler Işığında U-Ticaret Konferansı Gerçekleştirildi
.
Aile ve Gençlik: Değişen Dinamikler ve Gelecek Perspektifleri Konulu Söyleşi Programı Gerçekleştirildi





.
Üniversitemizden Çölyak Gününe Duyarlı Yaklaşım
.
Akademisyenlerimizin Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
.
Çıldır MYO Adalet Programı Öğrencilerine Yönelik Ardahan Adliyesine Teknik Gezi Düzenlendi





Sayfa : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 |
Ana Sayfa Tüm Etkinlik ve Haberler

02 MART 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

GÖLELİ PEYNİR ÜRETİCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Koordinatörlüğü Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülen ve 2014-2016 yılları arasında Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı tarafından desteklenmeye değer görülen, “Çiftlik Peynirlerinin Korunması ve Pazarlanması” projesi kapsamında Ardahan ilindeki çiftçilere ve peynir üreticilerine yönelik geleneksel peynir üretim metotları ile ilgili eğitimlere geçtiğimiz hafta Göle ilçesinde başlamıştı. Projede, görev alan ARÜ’lü akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker, dün Göle’de gerçekleştirdikleri törenle sertifika almaya hak kazanan üreticilere sertifikalarını verdiler. Sertifika töreninde, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden de temsilciler yer aldı. 

Proje kapsamında Göleli üretici ve çiftçilere; gıda güvenliği, hijyen ve geleneksel peynir üretimi hakkında uygulamalı eğitim veren ARÜ’lü akademisyenler, üretici ve çiftçilerin tecrübelerine katkı sağlayarak, geleneksel peynir üretiminin önemine dikkat çektiler. Yoğun katılımın gerçekleştiği sertifika töreninin ardından, Göle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Vargün’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan ARÜ’lü akademisyenler, proje hakkında değerlendirmeler yaptıktan sonra ilçeden ayrıldılar. 

ARÜ’nün öncülüğünde gerçekleştirilen uluslararası projede, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin yanı sıra; İspanya’dan Farmhouse Cheese and Dairy Producers European Network (FACE), İtalya’dan Slow Food Italy, Makedonya’dan ise Slow Food Bitola gibi kurum ve kuruluşlar yer aldı. Proje kapsamında, ARÜ’lü akdemisyenler, Ardahan’da gerçekleştirilen eğitimlerin ardından Karslı çiftçilere ve peynir üreticilerine yönelik eğitim programları düzenleyecek.


              

 
Bilgi Edinme |  Mevlana |  Farabi  |  Erasmus |  Bologna Süreci |  Engelli Öğrenci Birimi |  Yenisey Konukevi |  Hayata Dair |  Aday Öğrencilerimiz |  ARÜ Kampüs Haber
İİBF Dergisi |  İBEF Dergisi  |  Telefon Rehberi Hizmeti   |  Elektronik Belge Doğrulama Sistemi   |   P & M Project  |  Serka DFD Projesi  |  RE-SAVE Project  
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000 Telefon: +90 478 211 75 75 (Santral)  Faks: +90 478 211 75 09