BASIN BÜLTENİ 26 EKİM 2011
ARÜ VAN’A YARDIM ELİNİ UZATTI
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ VAN’A YARDIM PAKETİNİ GÖNDERDİ
Ardahan Üniversitesi, 23 Ekim Pazar günü Van ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle olumsuz etkilenen vatandaşlara, yardım elini uzattı. Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ yönetimindeki Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü, başlattığı çalışma sonucunda acil ihtiyaç malzemelerini içeren bir yardım paketini 25 Ekim Salı günü afet bölgesine gönderdi.
Üniversite Rektörlüğü önünde düzenlenen programda, rektörlük akademik-idari personelinin ve öğrencilerinin katkılarıyla oluşturulan yardım paketi, afet bölgesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere PTT kargo aracılığıyla bölgeye gönderildi.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ Van’da yaşanan depreme karşı Türk Milleti’nin duyarlı davrandığını ve Ardahan Üniversitesi olarak hazırlanan yardım paketiyle “karınca kararınca” misali yardım harekâtına katkıda bulunduklarını açıkladı.
‘VAN’DA DEPREM OLSA ARDAHAN’DA SALLANIRIZ’
Prof. Dr. KORKMAZ Van’da, Hakkâri’de, Şırnak’ta ya da ülkemizin herhangi bir noktasında bir Türk vatandaşının çektiği acının, sıkıntının bütün Türk Milleti’ni etkilediğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. KORKMAZ şunları kaydetti; "Biz Van ve çevresindeki kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Hani bir şarkı vardır ya ’Hakkari’de kar yağsa, Rize’de üşüyorum’ diye o şarkı misali Van’da deprem olsa burada Ardahan’da sallanırız. Bizim burada yüreğimiz yanar. O acıyı biz de burada hissederiz. Bu açıdan Biz Türk Milleti olarak afet bölgesindeki kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Allah, bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bizim kardeşliğimiz sonsuza dek sürecektir. Acılarımızı da sevinçlerimizi de paylaşacağız. Bu sıkıntılı günlerin de üstesinden hep birlikte geleceğiz."
Rektör Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ, konuşmasının ardından Ardahan Üniversitesi akademik-idari personelinin ve öğrencilerinin de yardımıyla acil ihtiyaç malzemelerinin PTT kargo aracına yüklenmesine bizzat yardım etti.
ARÜ, VANLI ÖĞRENCİLERE OTOBÜS TAHSİS ETTİ
Ardahan Üniversitesi Van ve çevresinden gelen yaklaşık 30 öğrencisini, ailelerine destek olmaları için üniversite imkanlarını kullanarak tahsis ettiği otobüsle Van’a gönderdi.
3 OCAK 2012
KAFKASYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ BÜYÜYOR
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı’nın destekleri ve Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın öncülüğünde, 2009 yılında 7 üniversitenin katılımıyla kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımıyla üye sayısını 22’ye yükseltti.
Son katılımlarla beraber Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin bölgesel, ulusal ve uluslararası etkinliğinin daha da artacağını belirten Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımıyla ilgili şunları söyledi; “Kurduğumuz bu birlik, Mevlana Programı gibi projelerle, tıpkı Avrupa’da ki Erasmus programı gibi bölge ülkelerinin, bölge üniversitelerinin, öğrenci ve öğretim üyesi değişimlerini destekleyerek ve bu süreci finanse ederek, bu akışkanlıktan doğacak sinerjiyi ülkelerimizin ve insanlığın geleceğine yöneltmek gibi bir misyona sahiptir. İnanıyorum ki bu birlik ilerleyen yıllarda gerçekleştireceği projelerle Kafkaslarda, Türkiye’de ve dünyada kilit bir rol oynayacaktır. 2009 yılında 7 üniversitenin bir araya gelmesiyle kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, en son Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılmasıyla üye sayısını 22’ye yükseltti. Her geçen gün sayımız artıyor ve artmaya da devam edecek.”
‘Gelecek Nereye Gideceğini Bilenlere Aittir’
Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Korkmaz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek geleceğin nereye gidileceğini bilenlere ait olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti; “Albert Sorel bir soru sorar “gelecek kime aittir?”. Bu retorik soruya “gelecek nereye gideceğini bilenlere aittir” cevabını verir. Kafkasya Üniversiteler Birliği nereye gideceğimizi tasarlama projesidir. Bizler nereye gitmeliyiz? Kafkasya coğrafyası, insanlığın ilk ortaya çıktığı efsanevi, mitolojik edebi, kutsal kitaplardaki tasvirleriyle ortaya çıkan bir coğrafyadır. Bir coğrafyanın kaderi insanın kaderidir. İnsan kaderi üzerinde düşünmeli ve kendi gelecek tasarımını bu düşünce etrafında şekillendirmelidir. Kafkasya Üniversiteler Birliği de böylesi bir gelecek tasarımını hazırlamak, Kafkasya ülkelerindeki ortak sinerjiyi oluşturmak, bu toprakların bilgisine sahip olmak ve bu bilgiyi bölge ülkelerinin ve bölge insanlarının yararına kullanmak üzere bir gelecek projesi olarak düşünülmelidir.”