.
 
ENG
 

.
ARÜ Tarih Topluluğu Bahar Dönemi Saha Çalışmalarını Tamamladı
.
Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova Üniversitemizi Ziyaret Etti
.
Çıldır MYO’dan Ardahan Barosuna Ziyaret





.
Polis Başmüfettişleri Koruma Güvenlik Birimimizi Denetledi
.
Üniversite Adaylarıyla Buluşmak Üzere Anadolu Turumuza Yeniden Start Verdik
.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Türkiye’nin En Prestijli Akademisinde Eğitim Gördü





.
Coğrafya Bölümü Narman, Oltu ve Tortum Göllerine Arazi Çalışması Gerçekleştirdi
.
Güncel Teknolojiler Işığında U-Ticaret Konferansı Gerçekleştirildi
.
Aile ve Gençlik: Değişen Dinamikler ve Gelecek Perspektifleri Konulu Söyleşi Programı Gerçekleştirildi





Sayfa : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 |
Ana Sayfa Tüm Etkinlik ve Haberler

Ardahan’ın Üst Düzey Bürokratları, Akademisyenlerimizle Bir Araya Geldi

 20 ARALIK 2018

Üniversitemiz tarafından düzenlenen, “ARÜ’de Kış Söyleşileri” dizisinin ikincisi dün Üniversitemiz Cami Altı Şark Köşesi’nde gerçekleşti. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in ev sahipliği yaptığı söyleşiye; Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, diğer il protokolü üyeleri ile akademisyen ve idari personelimiz katıldı. Sohbet şeklinde gerçekleşen kış söyleşileri dizisinin bu haftaki konuşmacısı, Üniversitemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Gülsün Evrendilek oldu. Prof. Dr. Evrendilek,  “Gıda Güvenliği Konsepti: Güncel Sorunlar ve Yeni Eğilimler” konu başlığı altında bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Evrendilek, gıdaların raf ömrünü uzatmak için kullanılan koruyucu maddelerin insanlığı sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, gıda sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan denetimlerin arttırılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Evrendilek, gıda mahsullerini yetiştirme aşamasında tarla ve seralarda istenmeyen bitkilerle yapılan zirai mücadelede kullanılan,“Herbisit” ve “Pestisit” lerin yasal sınırın çok üzerinde kullanıldığını ve bunların olumsuz etkilerini insan vücudunda, insulin direncine bağlı olarak şeker hastalığı ve karaciğer hastalıkları şeklinde görüldüğünü belirtti. Uluslararası ticaretin ve taşımacılığın özellikle son yirmi yılda hızlı bir gelişme gösterdiğini ve bu gelişmeye bağlı olarak, hayvansal ve bitkisel gıda ürünlerin tüm dünyada mobil hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Evrendilek, kendi coğrafyamızda görülmeyen bir hastalığın, ihraç edilen ürünler vasıtasıyla görülme olasılığının artmaya başladığını belirtti. Son olarak Prof. Dr. Gülsün Evrendilek, sağlıklı beslenmenin ve hazır yiyeceklerden uzak durmanın, yaşam kalitesini arttırdığını ve bu kurala her zaman uymamız gerektiğini ifade etti. Keyifli sohbetin ardından söyleşi, iki hafta sonra aynı gün, yer ve saatte tekrarlanacağı belirtilerek, sona erdi.


           

 
Bilgi Edinme |  Mevlana |  Farabi  |  Erasmus |  Bologna Süreci |  Engelli Öğrenci Birimi |  Yenisey Konukevi |  Hayata Dair |  Aday Öğrencilerimiz |  ARÜ Kampüs Haber
İİBF Dergisi |  İBEF Dergisi  |  Telefon Rehberi Hizmeti   |  Elektronik Belge Doğrulama Sistemi   |   P & M Project  |  Serka DFD Projesi  |  RE-SAVE Project  
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000 Telefon: +90 478 211 75 75 (Santral)  Faks: +90 478 211 75 09