.
 
ENG
 

.
Rektörümüz: “Ardahan Üniversitesi Türkiye’nin Sayılı Modern Üniversiteleri Arasındaki Yerini Almış Olmanın Haklı Gururunu Yaşıyor.”
.
İİBF Dergimizin Merhum Akademisyenimiz Dr. Arzu Kılıç’a İthaf Ettiği Haziran Sayısı Yayımlandı
.
Prof. Dr. Mustafa Şenel TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu





.
Vali Yardımcısı Şahin Demir’den Rektörümüze Veda Ziyareti
.
Rektörümüz “15 Temmuz: Milletin Zaferi” Etkinliklerine Katıldı
.
Üniversitemiz ve Ardahan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Arasında “Emekliler Yılı” Kapsamında İş Birliği Protokolü İmzalandı





.
Ardahan Kent Konseyi Başkanı Yavuz Morkoç Rektörümüzü Ziyaret Etti
.
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Hedefe Doğru Programı’nın Konuğu Oldu
.
ARÜ İBEF Yayınlarından Anlamlı Eser: Prof. Dr. Günay Karaağaç Anısına Etimoloji Çalıştayı / Bildiriler





Sayfa : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 |
Ana Sayfa Tüm Etkinlik ve Haberler

Üniversitemizde "Toprak Pileki Yapımı ve Kullanımı" Konulu Sunum ve Workshop Etkinliği Gerçekleştirildi

27 ARALIK 2024

Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Öztürk, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü’nün daveti üzerine "Pileki (Toprak Pileki) Yapımı ve Kullanımı" konulu bir sunum ve workshop gerçekleştirdi. Toprak pileki kullanımının geleneksel bir el sanatı olarak tanıtılması ve katılımcılara uygulamalı olarak gösterilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe bölümün öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. Öztürk, etkinlikte pileki ile ilgili yaptığı araştırmaları ve etkinliğin amacını şu sözleriyle aktardı “pileki, Ardahan’da merkez ve köylerde az da olsa hala kullanılmaktadır. 2017’den beri bu coğrafyada pileki ile ilgili araştırmalar yapıyorum, pileki ile ilgili yaptığım Bap Projesi de yeni bitti.  Araştırmalarım, pileki kullanımının yakın gelecekte sona ereceği sonucuna varmakta ve bu durum, kültürel mirasın korunmasının önemini artırmaktadır. Bu nedenle sürdürülebilir çözüm üretecek yeni bir proje hazırlığı içinde olduğumu söylemek istiyorum. Buna ek olarak 2025 Mart ayında gerçekleştirilecek olan “Ardahan Pileki Çalıştayı” hazırlığını yapmaktayız. Yine 2025 yılı içerisinde aynı konu ile ilgili sempozyum planlamaktayız. Çünkü bu malzemenin doğru şekilde işlenmesi ve sunulması, yerel mutfakların global arenada da tanınmasına yardımcı olabilir. Bu bağlamda, pilekinin modern mutfak sanatlarında da yaratıcı ve yenilikçi kullanımları, gastronomi dünyasında farklı tatlar ve deneyimler yaratılmasına olanak tanıyabilir. Pileki, yerel mutfak kültürlerinin yaşatılması ve gelişmesi adına büyük bir öneme sahiptir.” Sunumun arkasından Öztürk, workshop uygulamasına geçerek pileki biçimlendirdi. Workshop’un devamında açık alana geçildi ve pilekide ekmek pişirimi gerçekleştirildi. Ekmek hamurunun hazırlanmasında ise Ardahan Üniversitesi tarafından üretilmiş kavılca buğdayı kullanıldı.


                                

 
Bilgi Edinme |  Mevlana |  Farabi  |  Erasmus |  Bologna Süreci |  Engelli Öğrenci Birimi |  Yenisey Konukevi |  Hayata Dair |  Aday Öğrencilerimiz |  ARÜ Kampüs Haber
İİBF Dergisi |  İBEF Dergisi  |  Telefon Rehberi Hizmeti   |  Elektronik Belge Doğrulama Sistemi   |   P & M Project  |  Serka DFD Projesi  |  RE-SAVE Project  
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000 Telefon: +90 478 211 75 75 (Santral)  Faks: +90 478 211 75 09